Не допускайте тези грешки по време на менструален цикъл!

Мнозина от дамите дори не се замислят върху тези неща

Немалка част от жените допускат някои от тези грешки по време на менструален цикъл.

За съжаление са твърде малко специалистите по гинекология, които ще ви кажат, че не трябва да правите тези неща през този период.
Имайте предвид обаче, че са от огромна важност и не са измислени случайно. За всяка една от тези забрани си има причина.

Ето ги и тях:
1. Не правете необезопасен секс по време на менструален цикъл. Освен, че шансовете да забременеете през този период са твърде големи, рискувате да си навлечете и някаква инфекция. Най-добре би било да забравите за интимните преживявания през тези няколко дни.

менструален цикъл

Мнозина от дамите дори не се замислят върху тези неща

2. Не пропускайте хранене по време на менструален цикъл. По този начин само затруднявате допълнително организма си и имате усещането, че оставате без сили. Това се дължи и на загубата на кръв.
3. Забравете за тежката физическа работа по време на менструален цикъл особено, ако е придружен от болки в гърба или корема. В противен случай рискувате болката да се засили.
4. Бързо хранене – повечето жени се превръщат в истински лами преди и по време на менструален цикъл и са в състояние да погълнат всичко, което е пред очите им. Може да ви се струва нормално да станете в 2 ч. през нощта и да си хапнете сандвич и пържени картофки, но със сигурност стомахът ви няма да остане доволен от среднощното пиршество. Освен това те забравяйте и за мазнините, които няма да пропуснат да се залепят по фигурата ви.
5. Работа – специалистите са на мнение, че на дамите трябва да им се дава възможността да отсъстват 2-3 дни по време на менструален цикъл. Така не само обстановката в офиса ще е много по-спокойна, а и самите те ще се чувстват по-спокойни.
6. Не на последно място е добре да знаете, че по време на менструален цикъл не трябва да пиете ледена вода или газирани напитки. Това може да се отрази пагубно на здравето ви след 5-10 години и да се появи киста.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *