Начални признаци, издаващи, че страдате от рак на дебелото черво

С времето злокачествените ракови новообразувания предизвикват и анемия

Всяко едно онкологично заболяване е свързано с асимптоматичен период в ранния си етап и коварният рак на дебелото черво не прави изключение.

В самото начало на рак на дебелото черво човекът, който е засегнат може да продължи да води обичайния си начин на живот, без дори да усети лек дискомфорт в стомаха или червата.

Поради факта, че раковите тумори се развиват в зависимост от цялостното здравословно състояние на човека и степента на засегнатост на органите, коварният рак на дебелото черво може да бъде установен чрез медицински прегледи и тестове.

рак на дебелото черво

С времето злокачествените ракови новообразувания предизвикват и анемия

Добре би било да обърнете внимание на симптомите, които издават, че може да сте засегнати от рак на дебелото черво още в ранния му стадий на развитие.
Те се развиват бавно, но последователно.
В зависимост от местоположението на тумора, те често се бъркат с апендицит, холецистит, язва на стомаха или язва на дванадесетопръстника.

При наличието на рак на дебелото черво, засегнатият страда от запек, който се редува с диария. Често пъти дори и след ходенето по голяма нужда има усещането, че стомахът му все още е пълен.

С времето злокачествените ракови новообразувания предизвикват и анемия, болки в корема и повишено напрежение на мускулите в коремната стена.

Следващият етап на рак на дебелото черво се характеризира с гадене, загуба на апетит и постоянно чувство на тежест в корема.
Често пъти се стига до усложнение на онкологичното заболяване заради частична или пълна чревна обструкция.

Демир бозан билки за бъбреци

Резултатите от последните проучвания сочат, че около 70% от засегнатите от коварния рак на дебелото черво, са хора над 60-годишна възраст.

В случай, че имате тумори в ректума, то сигнал за това ще ви дадат следите от кръв по изпражненията и болезнените фалшиви позиви за ходене по голяма нужда.

С напредването на заболяването се появяват и необясними болки в корема. Появата на ректалните тумори, гаденето и повръщането се появяват на доста по-късен етап.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *