Топ рецепти за лечение на диабет

Хората, страдащи от диабет се нуждаят най-много от витамините С, В-комплекс и Д

Ще ви разкрием някои от най-добрите рецепти за лечение на коварния диабет.

Не случайно наричат тази болест „тихият убиец”. При нея не ви боли нищо и не усещате почти нищо, но нанася сериозни поражения върху всички органи и системи на човешкия организъм.

От особена важност е при наличие на диабет да се поддържа оптимална стойност на кръвната захар, за да се забави във времето настъпването на различни видове усложнения.
Когато става въпрос за неинсулинозависим диабет, може да се каже, че всичко е в ръцете на болния. От особена важност е храненето. Рецептите, които ще ви представим ще ви помогнат да нормализирате нивата на кръвната захар дори и в случаите, в които сте прекалили с храненето.

Ето и кои са най-добрите рецепти за лечение на диабет:

Хората, страдащи от диабет се нуждаят най-много от витамините С, В-комплекс и Д, както и от минерали като цинк, селен, хром и магнезий.

 

диабет

Хората, страдащи от диабет се нуждаят най-много от витамините С, В-комплекс и Д

Народните лечители препоръчват ежедневната консумация на тученица, както и прием на настойка от боровинка.
Малцина са наясно, че тученицата, която често пъти определяме като плевел и я отстраняваме от дворове и градини, съдържа седем пъти по-високо количество витамин С в сравнение с цитрусовите плодове.
Освен това съдържащите се в растението полиненаситени киселини спомагат за нормализиране нивото на холестерола и прочистване на шлаките от кръвоносните съдове.

Другото много ефикасно природно средство за регулиране нивото на кръвната захар при диабет, е празът.
Измийте четири глави праз и ги нарежете на малки парчета. Сложете ги в трилитров буркан и ги залейте с два литра сухо бяло вино. Оставете сместа да престои 15 дни, след което прецедете и използвайте виното.
Приемайте го по три пъти на ден, 30 минути преди хранене, по една винена чаша.
Междувременно няма да е грешка, ако консумирате и праза, който наложихте в буркана.

Горещо се препоръчва и консумацията на прясно зеле, което подобрява значително функцията на панкреаса, пише zajenata.bg.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *