Бабини рецепти срещу болки в ухото

Действат за минути и не отстъпват по нищо на купешките капки

Ще ви разкрием няколко изпитани бабини рецепти, които ще ви избавят почти мигновено от неприятните болки в ухото.

Една от изпитаните бабини рецепти при болки в ухото е тази с Белоцветния дебелец (Алпийска роза).
Изцедете малко сок от растението и капнете 2-3 капки в проблемното ухо.
Изчакайте само няколко минути и ще усетите как силните болки в ухото започват да отшумяват и можете да се върнете към обичайния си ежедневен ритъм.

Тази рецепта е подходяща както за възрастни, така и за деца.
Ако искате болката да отшуми по-бързо, може леко да затоплите сока, изцеден от Алпийската роза и след това да капнете капките в ухото.

болки в ухото

Действат за минути и не отстъпват по нищо на купешките капки

Ако искате да се избавите от неприятните болки в ухото, можете да заложите на другата изпитана рецепта с канела и зехтин, която обещава, че за пет минути от тях няма да има и следа. Смесете канела с малко зехтин до получаването на рядка каша и капнете в ушната мида. След пет минути се обърнете на другата страна, за да изтече сместа от проблемното ви ухо.

За най-добро средство за лечение на болки в ухото, както и при ушни възпаления, е сочена сместа от зехтин и пюре от чесън. Смачкайте една скилидка чесън и добавете леко затоплен зехтин, докато стане на рядка каша.
Капнете в проблемното ухо и оставете сместа да действа пет минути.

След това се обърнете на другата страна, за да може сместа да изтече от ухото. Не оставяйте суровият чесън да престоява дълго време в ушната ви мида, тъй като има риск да предизвикате обратен на желания ефект.

Ако искате да сте сигурни, че ще избегнете този риск и ще изкарате цялото количество чесън от ухото си, то най-добре нарежете чесъна на ситно и го увийте в марля. Капнете няколко капки зехтин и сложете компреса в ушната мида.
Така след пет минути ще можете да махнете всичко, без никакъв проблем.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *