Ето как да накарате сърцето да работи като часовник

Ще се изненадате от множеството ползи от нара

Ако сте сред хората, които имат проблеми със сърцето, този материал ще ви е от полза, тъй като ще ви разкрием метод, с който да го накарате да заработи като швейцарски часовник.

Може би не сте наясно с факта, че всяка година на 26 октомври в Азербайджан отбелязват празника на нара. Вероятно ще се запитате какво общо има този празник със сърцето. Има, и то много.

В природата се срещат множество разновидности на нара. Плодът варира на вкус и цвят. В следващите редове ще ви разкрием полезните свойства на нара и в частност за сърцето.

– Този плод осигурява множество полезни вещества на организма. Той съдържа около 15 аминокиселини, пет от които са незаменими.

сърцето

Ще се изненадате от множеството ползи от нара

– Няма никакво съмнение, че нарът подобрява значително здравето на сърцето. Съдържащият се в него punicalagin увеличава антиоксидантния статус и неутрализира свободните радикали. Лекарите са категорични, че това вещество оказва мощно укрепващо действие на кръвоносните съдове и намалява значително нивото на лошия холестерол. Достатъчно е да приемате по 30 мл. сок от нар дневно, но в продължение на три години, за да намалите нивото на плаката по съдовете.
– Нарът се грижи и за зъбите. Той почиства бактериите от устната кухина и намалява значително риска от заболяване на венците.
– Вкусният плод предпазва дори и от рак. Съдържащите се в него вещества възпрепятстват синтеза на естроген и блокират растежа на злокачествените тумори.
– Засилва имунитета и подобрява храносмилането. Диетичните фибри, съдържащи се в него се абсорбират от организма и отстраняват токсините, натрупали се в червата.
– Сокът или олиото от нар подобряват значително регенерацията на клетките, което го прави изключително полезен при заличаване на белези.
– Той е изключително полезен и при наличието на диабет. Поради диуретичните му свойства, нарът подпомага намаляването на отоците по естествен начин. Това е проблем, който измъчва голяма част от диабетиците.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *