Ето как да накарате сърцето да работи като часовник

Оценете статията

Ще се изненадате от множеството ползи от нара

Ако сте сред хората, които имат проблеми със сърцето, този материал ще ви е от полза, тъй като ще ви разкрием метод, с който да го накарате да заработи като швейцарски часовник.

Може би не сте наясно с факта, че всяка година на 26 октомври в Азербайджан отбелязват празника на нара. Вероятно ще се запитате какво общо има този празник със сърцето. Има, и то много.

В природата се срещат множество разновидности на нара. Плодът варира на вкус и цвят. В следващите редове ще ви разкрием полезните свойства на нара и в частност за сърцето.

– Този плод осигурява множество полезни вещества на организма. Той съдържа около 15 аминокиселини, пет от които са незаменими.

сърцето

Ще се изненадате от множеството ползи от нара

– Няма никакво съмнение, че нарът подобрява значително здравето на сърцето. Съдържащият се в него punicalagin увеличава антиоксидантния статус и неутрализира свободните радикали. Лекарите са категорични, че това вещество оказва мощно укрепващо действие на кръвоносните съдове и намалява значително нивото на лошия холестерол. Достатъчно е да приемате по 30 мл. сок от нар дневно, но в продължение на три години, за да намалите нивото на плаката по съдовете.
– Нарът се грижи и за зъбите. Той почиства бактериите от устната кухина и намалява значително риска от заболяване на венците.
– Вкусният плод предпазва дори и от рак. Съдържащите се в него вещества възпрепятстват синтеза на естроген и блокират растежа на злокачествените тумори.
– Засилва имунитета и подобрява храносмилането. Диетичните фибри, съдържащи се в него се абсорбират от организма и отстраняват токсините, натрупали се в червата.
– Сокът или олиото от нар подобряват значително регенерацията на клетките, което го прави изключително полезен при заличаване на белези.
– Той е изключително полезен и при наличието на диабет. Поради диуретичните му свойства, нарът подпомага намаляването на отоците по естествен начин. Това е проблем, който измъчва голяма част от диабетиците.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *