Коварна болест поваля българските деца

Коварна болест поваля българските деца
Оценете статията

Само за последните 2 години са регистрирани над 200 хиляди нови случая

Специалистите алармират, че българските деца биват повалени от изключително коварна болест.

Само за последните две години регистрираните у нас случаи на анорексия и булимия, са над 200 хиляди.
В 90% от случаите коварната болест поваля момичета между 12 и 18-годишна възраст.
Данните бяха разпространени от неправителствена организация, занимаваща се с обучение на деца, предава Нова тв.

Неправителствената организация предава уроци на децата за тази страшна болест. Петокласниците получават знания през уроците за чувствата и по този начин започват да различават сладките моменти от солените. Освен това те дават идеи за причините, поради които хората се държат различно.

болест

Само за последните 2 години са регистрирани над 200 хиляди нови случая

В нередки случаи първата стъпка към тази опасна болест е неусетна. Голяма част от тийнейджърите стигат до това състояние заради провал в здравословното хранене, причинено от несподелена първа тръпка, нездраво семейство или прекалено вторачване във външния вид.

За никого не е тайна, че в тази възраст е от огромно значение начинът, по който изглеждат, гаджето, което имат и всевъзможни неща, за които дори може да не се сетите.
От неправителствената организация споделят, че тяхната основна цел е да научат децата, не никак не е хубаво човек да се храни заради чувствата си.

Разбира се те биват запознати и с двете крайности и в пети клас вече са наясно какво представлява булимията.
Психотерапевтите са натоварени с нелеката задача да научат децата на първите белези, по които може да се разчете хранителното разстройство, както и за първите крачки, които водят към тази изключително опасна болест.

Анорексията е сред психическите заболявания, които водят до изключително висока смъртност. По този показател болестта заема една от челните позиции. Поради тази причина е добре децата да бъдат запознати с нея отрано и да се научат да я различават по чувството, категорични са специалистите.
От изключителна важност е да се вземат спешни мерки още при първите белези на това заболяване, тъй като забавянето усложнява доста нещата.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *