Спрете досадното хълцане на мига

Не му позволявайте да ви дразни

Със сигурност сте попадали в плен на неприятното хълцане и то неведнъж.

Може би в такива моменти ви се иска да притежавате вълшебна пръчица, с която да спрете досадното хълцане още на мига. Е, такава пръчица не съществува, но пък има някои изпитани средства, които ще свършат тази работа.

Едно от средствата, с които можете да спрете на мига неприятното хълцане, е кубче лед. Натрошете го на парчета, които се побират в устата ви и смучете, докато спрете да хълцате.

Същата работа може да свърши и приемът на ледено студена вода. Тя ще доведе до внезапно понижение на температурата на хранопровода ви и ще спре процеса на хълцане. Ако поставите кубче лед на гърба в областта на шията, ще постигнете същия ефект.

хълцане

Не му позволявайте да ви дразни

Пиенето на вода е сред най-разпространените начини за преборване на хълцането. За съжаление обаче той не винаги е ефективен, тъй като мнозина не са наясно с начина, по който трябва да го направят. Не трябва просто да пийнете вода, а да изпиете 4-5 глътки бързо. Именно бързото преглъщане ще спре конвулсиите на нерва и диафрагмата.

Следващият трик е с кисело мляко и сол. Да, тази смес освен за раздалечаване на границите на кръвното налягане помага и за спиране на хълцането. Необходима ви е чаша студено кисело мляко, в която да разтворите 2 ч.л. сол. Разбъркайте добре и изпийте.

Поставете бучка захар на гърба на езика ви, където е струпано най-голямо количество вкусови рецептори. Пренасищайки тази област със захарта, хълцането ще спре. Няма логическо обяснение, но пък за сметка на това действа.

Едва ли има някой, който да не е наясно с киселия и натрапчив вкус на лимоновия сок. Приемът му обаче ще ви помогне да спрете хълцането, тъй като ще доведе до съкращение на мускулите и ще облекчи нервното раздразнение, което предизвиква този проблем.

Изборът на кой от всички изброени методи ще се спрете оставяме на вас.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *