Имате ли червени точки по кожата? Ето какво издават

Имате ли червени точки по кожата? Ето какво издават
Оценете статията

Дръжте течи „петънца” под око и отидете на специалист при най-малката промяна

Може би онези от вас, които имат червени точки по кожата си задават въпроса дали са причина за безпокойство или са нещо нормално.

В следващите редове ще ви дадем отговор на този въпрос.
Най-общо казано наличието на червени точки по кожата не представляват заплаха за здравословното ви състояние.
Правим обаче този извод при изричното уточнение, че това важи само в случаите, в които тези червени точки не ви болят или пък сърбят.

Понякога те се появяват изведнъж и след определено време сякаш изчезват също толкова внезапно, колкото са се появили, а на вас оставят да се чудите на какво се дължат.
Разбира се, ако с всеки изминал ден те стават все повече и повече, съвсем в рамките на нормалното е да започнете да се притеснявате.

червени точки

Дръжте течи „петънца” под око и отидете на специалист при най-малката промяна

Тук е много важно да се уточни, че червеният белег по рождение се нарича ангиом и е с генетично разположение. Казано с други думи неприятните червени точки могат да се появят с напредването на възрастта.

Обикновено тези червени точки се появяват в доста голямо количество по кожата в периода между 40-та и 45-та година.
Появили се в тази възраст обаче те са сигнал за разширяване на капилярите, което пък е в резултат на проблеми със сърдечносъдовата система.
И макар да не са злокачествени туморни образувания, то определено трябва да им се обърне внимание, преди да е станало късно.

Най-често тези червени точки, които някои наричат червени бенки се появяват в областта на ръцете и гърдите.
Експертите твърдят, че по природа те много приличат на разширените вени с тази разлика, че се намират на повърхността на кожата и имат кръгла форма.

При все, че както вече споменахме тези образувания не са ракови, то не трябва да ги оставяте без надзор. Ако докоснете някоя от тези червени точки и потече кръв, то веднага трябва да посетите дерматолог.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *