Внимание! Лекарство за масова употреба причинява инфаркт

Медикаментът е в националния списък от лекарствени средства от първа необходимост в 74 държави

Двама специалисти в областта на клиничната фармакология от Великобритания алармират, че лекарство за масова употреба причинява инфаркт.

Те твърдят, че колкото повече доказателства изплуват на повърхността за опасностите на определени медикаменти, предизвикващи инфаркт, толкова рекламата им в медиите става по-агресивна.
Това разбира се е с цел тези медикаменти да не бъдат отритнати от пазара, тъй като носят доста добри печалби.

Време е обаче да се замислите готови ли сте да поемете риска да продължите да приемате тези медикаменти, знаейки, че те предизвикват инфаркт?!

инфаркт

Медикаментът е в националния списък от лекарствени средства от първа необходимост в 74 държави

Специалистите открили опасната връзка призовават лекарството Диклофенак, което е от групата на нестероидните противовъзпалителни средства, да бъде изтеглено от аптечната мрежа в световен мащаб.

В разработка, публикувана на страниците на авторитетно медицинско издание се посочва, че при продължителен прием на този медикамент, рискът от появата на инфаркт и други сърдечносъдови заболявания се увеличава с цели 40 процента.
До този извод са стигнали Патриция Мак Гетиен от Великобритания и Дейвид Хенри от Канада.

Притеснителен обаче е фактът, че тези изводи са направени още преди десет години, но този медикамент продължава да е на пазара и е един от най-често употребяваните.
Към днешна дата Диклофенакът продължава да е един от най-често предписваните противовъзпалителни нестероидни препарати в 15 страни в световен мащаб.
В други 74 държави той присъства в националния списък от лекарствени средства от първа необходимост.

“Демир

Плашещ е фактът, че информацията за повишения риск от инфаркт при хората, приемащи Диклофенак, не е стигнала до практикуващите клиницисти и този препарат продължава да е сред най-масово употребяваните.
В интервю за „Дейли Телеграф” един от представителите на британския лекарствен регулатор отбелязва, че за голяма част от пациентите обезболяващия ефект от този медикамент превишава в голяма степен риска от странични ефекти.

Специалистите са категорични, че за да се сведе до минимум риска от инфаркт, е необходимо Диклофенакът да се приема на кратки курсове и то в максимално ниски

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *