Разкриха виновника за затлъстяването

Бъдете особено внимателни по отношение на съдържанието на това вещество в храните

След последните проучвания, учените от Държавния университет на щата Джорджия в САЩ, разкриха главния виновник за затлъстяването.

Затлъстяването е един от сериозните проблеми на съвременното общество. Странно е обаче как хора, които не се тъпчат попадат в плен на затлъстяването. Това си има своето обяснение и учените от Държавния университет в щата Джорджия, са го открили.

Оказва се, че главният виновник за затлъстяването се крие в съставка, съдържаща се в голяма част от храната, която консумираме ежедневно. Става въпрос за изкуствените емулгатори в храните.
Това вещество е нужно, за да се свържат несмесващи се компоненти.

затлъстяването

Бъдете особено внимателни по отношение на съдържанието на това вещество в храните

Преди години за тази цел производителите на хранителни продукти са използвали яйчен жълтък. Днес обаче с напредването на хранителната индустрия, предприятията използват синтетични аналози. Такива са моно- и диглицеридите на мастните киселини, естери, лицетин, глицерол и други.

Приемани в малки количества, тези вещества са почти безвредни. Не така обаче стои въпросът, ако се приемат в доста големи количества.
През последните години продуктите в търговската мрежа съдържат ударна доза емулгатори.

Тези вещества се съдържат в почти всички хранителни продукти. Могат да бъдат открити в киселото мляко, сладоледа, майонезата, хлебните и сладкарските изделия и даже в плодовите десерти.

Екипът от учени приложил храни, съдържащи емулгатори върху опитни мишки. В резултат на приема на тези храни, мишките развили бактериален дисбаланс в червата. Съвсем скоро започнали да наддават на тегло и попаднали в плен на затлъстяването, при все че не се хранели кой знае колко обилно.

Демир бозан билки за бъбреци

Разбира се този проблем довел след себе си и още редица здравословни проблеми.
И при мишките и при хората, съдържанието на ударна доза емулгатори в хранителните продукти водят до сериозни нарушения в метаболитния процес. Дори да не сте увеличили количеството на приеманата храна, увеличението на дозата емулгатори в храната може да ви навлече сериозни здравословни проблеми.

Бъдете особено внимателни по отношение на съдържанието на Е-та в храната, особено Е322, Е422, Е432-436, Е471, Е472, Е473, Е476 и Е491.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *