Проф. Донка Байкова посочи как да се отслабне след празниците!

Донка Байкова е сред най-уважаваните диеотолози в страната ни и затова всеки неин съвет се възприема като правило за добро хранене!

Проф. Донка Байкова знае отлично как по празниците организмът се натоварва с излишна храна и как след това това може да доведе до проблеми с напълняване. Затова тя разкри пред „Фокус“ как да се отслабне след голямото преяждане по Коледа и Нова година.

Д-р Байкова препоръчва в първия ден след всички празници да се започне с нещо леко. Това трябва да бъде цитронада, лимонов сок или пък просто много вода. Освен това може да се приеме джинджифил или мед, които успешно отмиват от червата неприятните остатъци от обилното хранене.

Проф. Донка Байкова

Проф. Донка Байкова

Проф. Донка Байкова обаче съветва да не се прилага методът с гладуването. Не бива след толкова поето количество храна да се оставя стомахът напълно празен, защото това може да доведе до зравословни нарушения. Такова например може да има с кръвната захар и цялостния тонус на тялото.

„Препоръчвам в първия ден да се заложи най-вече на белтъчни храни. Добре е да се избере примерно кисело мляко и да се ползва в добавка с други храни. Например фасул с кисело мляко или пък спанак с кисело мляко. Полезно е в този ден да се хапне и един миш-маш, направен с най-актуалните за сезона зеленчуци.

Според д-р Байкова, след този първи ден е хубаво да последват още три с разтоварителен режим, базиран предимно на зеленчуци и плодове. Например да се приемат зеленчукови супички, броколи със зеле и др.

Нужно е да се търсят зеленчуци, съдържащи сяра, защото така се постига детоксикация на черния дроб. Такива зеленчуци са именно броколито, зелето, моравото цвекло.

“Фигурин

Пречистването на черния дроб е сред основните неща, които трябва да се изпълнят след преяждане. Така се отделят мазнините от организма и се стига до алканизиране на средата в него.


Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *