Специалистите алармират: Напада ни нов коварен вирус

Всеки трети пациент е в плен на новия вирус

Специалистите алармират, че на територията на страната вилнее нов коварен вирус.

Личните лекари твърдят, че новият вирус вече е натръшкал стотици пациенти. Той се изразява в кървене от носа и мъчителна кашлица.
При все, че грипните епидемии вече отшумяват, повече от очевидно е, че сега идва времето на заразите, посочват общопрактикуващите лекари.

Наблюденията им сочат, че към момента всеки трети пациент се жалва от суха кашлица. Тя мъчи пациентите в продължение на 2-3 седмици, въпреки прилаганото лечение.
Оказва се, че голяма част от тях са попаднали в плен на новия коварен вирус, който е придружен и от кръвоизливи от носа.

вирус

Всеки трети пациент е в плен на новия вирус

Медиците посочват, че това не е нещо необичайно. Обикновено инфекциите на горните дихателни пътища като респираторно-синцитиални вируси, риновируси и др., биха могли да причинят носното кървене. То обаче не е основният симптом.

Специалистите са категорични, че няма място за притеснение от факта, че новият вирус предизвиква носно кървене. То е леко и освен това е преходно. На практика не представлява никаква опасност за здравето.

Медиците припомнят, че честото издухване на носа, както и продължителната употреба на капки също биха могли да предизвикат носно кървене.
Хората с по-слаби капиляри и тези с разширени венички или кръвоносни съдове в носа също биха могли да имат такова оплакване.

Джипитата обаче заострят вниманието на хората, страдащи от високо кръвно налягане. Те трябва да бъдат особено бдителни и при наличието на носно кървене веднага да измерят кръвното си, тъй като може да се е повишило.

“Фигурин

Резултатите от проведените изследвания през последните 15 дни сочат, че от общо 340 проби изследвани от Националната референтна лаборатория, едва 165 са били положителни за грипен вирус.
На практика това означава, че по-малко от половината болни, са били повалени от новия грипен щам „Хонконг“.

Въпреки всичко новият вирус не е за подценяване, особено що се отнася до кашлицата. Ненавременното лечение би могло да има пагубни последствия.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *