Ще се изненадате какви чудеса върши лимонът за здравето ви

Един плод, а толкова много ползи

Безспорно здравето е най-важното нещо в живота ни, но често пъти го осъзнаваме едва, когато го изгубим.

Ще останете изненадани от това какви чудеса може да свърши лимонът за здравето ви.
Може би първата асоциация, която ви изниква, щом чуете думата лимон, е киселият вкус. След това вероятно се сещате за свежия му аромат и едва накрая за полезните му свойства.

Ако не вярват, че този плод върши истински чудеса за здравето ви, можете да се убедите сами. Нужен ви е само един лимон, който можете да си набавите от най-близкия магазин.
Цитрусовият плод наистина може не само да ви създаде усещане за свежест и чистота, а и да ви помогне в здравословно отношение.

здравето

Един плод, а толкова много ползи

Лимонът е естествен антисептик, а сокът му е в състояние да се справи и с най-упоритите петна в дома ви – дори и с тези от кръв или ръжда.
За да се възползвате от лечебните му свойства е достатъчно вечер преди лягане да разрежете един лимон на четири части. Поръсете го със сол и го сложете на нощното си шкафче в подходяща чинийка.

Ако страдате от астма или някакъв вид алергия, със сигурност ще усетите облекчение още в първите минути. Вдишването на обогатения с лимонов аромат въздух със сигурност ще ви донесе облекчение.

Този плод е изключително полезен и за страдащите от високо кръвно налягане (хипертония). Достатъчно е да приемате сокът от един лимон, разделен на две равни части – сутрин и вечер. Само след няколко дни кръвното ви ще започне да се нормализира.

Освен това лимонът може да ви бъде от огромна полза през лятото, когато гъмжи от комари и всякакви видове инсекти. Просто разрежете един лимон и те ще изчезнат сами.
Ако оставите обаче нарязан лимон, поръсен със сол в стаята, в която спите, на сутринта ще се събудите с бистра глава, а гласът ви няма да е дрезгав.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *