Специалисти алармират: Нова страшна болест превзема страната

Вирусните инфекции ни държат влага поне два месеца, след като са отшумели

Специалисти алармираха, че нова страшна болест превзема страната.

При все, че грипът вече отшумя, това съвсем не означава, че всички опасности за здравето са отминали.

Шефът на Националния център за заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев заяви в ефира на БНТ, че след грипа идват редица други болести и най-вече усложнения.

Това никак не е за подценяване. Отшумяването на грипната вълна далеч не означава, че можем да пренебрегнем строгите хигиенни навици. Специалистите посочват, че има голяма опасност да си „хванем“ различни болести, пипайки си лицето. Това се отнася особено до случаите, в които сме в болница.

болест

Вирусните инфекции ни държат влага поне два месеца, след като са отшумели

Истината е, че по този начин разнасяме стафилококите, които обикновено се струпват около носа и очите. Ако сме в болница и си докоснем лицето можем да ги предадем на хората около нас или обратно – ние да паднем в тяхна жертва.

Специалистите уточняват, че след тежките вирусни инфекции трябва да сме много предпазливи по отношение на различните болести. Истината е, че два месеца след боледуване от вирусна инфекция или грип, организмът ни все още е доста отслабен. Това означава, че имунната ни система също е доста разклатена.

“Демир

Допълнителна опасност представляват предстоящите цъфтежи на растенията. За никого не е тайна, че прашецът води до алергизиране. В този ред на мисли заради отслабената имунна система има огромен риск да попаднем под ударите на някоя алергия.

Хората често пъти пренебрегват с лека ръка тези предупреждения и поради тази причина се стига до сериозни последствия. Алерголозите пък на свой ред подчертават, че нито една алергия не трябва да се подценява, тъй като може да нанесе пагубни щети върху здравето и организма.

За да се подсили имунната система трябва да се заложи на здравословната и разнообразна храна, съветват специалистите. Физическата активност също укрепва здравословното ни състояние, тъй че не трябва да се пренебрегва.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Специалисти алармират: Нова страшна болест превзема страната

  1. „Специалисти алармираха, че нова страшна болест превзема страната„.- какво общо има заглавието на статията с написаното по долу . Поне не пишете такива заглавия.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *