Непознатите лечебни свойства на люляка

Това ароматно растение е невероятен лек

Със сигурност ще останете изненадани да научите за множеството лечебни свойства на люляка.

Той не е само красивият храст, който разнася изключително приятен аромат, а е и мощно лечебно средство за редица здравословни проблеми.

Може да сте запознати с някои от лечебните свойства на люляка, но едва ли сте наясно с всички тях.
Ще останете приятно изненадани като разберете.

Мнозина от вас вероятно свързват пролетта с уханието на люляка и красивите му цветове. Със сигурност почти всички сте чупили клонки от него, за да украсите дома си и да се радвате на свежото му ухание.

 

люляка

Това ароматно растение е невероятен лек

Оказва се, че люлякът има мощно потогонно действие, мощен лек е срещу малария, има обезболяващ ефект и може да ви помогне за изхвърлянето на камъните от бъбреците.
Отварата от люляка пък е отличен лек при магарешка кашлица.
Ако направите алкохолна тинктура с люляк, можете да се избавите и от болката в ставите. За тинктурата е най-добре да използвате бял люляк.

За да си направите запарка се нуждаете от 1 с.л. сушен люляк и 200 мл. вряла вода. Залейте цветовете с водата и ги оставете да се запарят за 20 минути.
Тази запарка е отлично лечебно средство при епилепсия.

Ако страдате от астма поставете 2 с.л. цветове от люляк да се варят в 500 мл. вода. Оставете чаят да престои 1 час и го прецедете.
Приемайте го по ¼ до ½ ч.ч. три пъти дневно, 30 минути преди закуска и половин час след обяд и вечеря.

За да си направите тинктура от люляк трябва да натъпчете с цвят един буркан и да го залеете с водка. Оставете я на топло за 24 часа, след което я прецедете. При ревматизъм и артрит приемайте по 1 с.л. от тинктурата, разредена в чаша с гореща вода. Приемайте я вечер, преди лягане.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *