Лекове с вълшебно действие при гастрит

Лекове с вълшебно действие при гастрит
5 (100%) 1 vote

Лененото семе образува защитен филм на стомашната стена

Представителите на съвременното общество страдат все по-често от гастрит.

Сред основните причини за появата на гастрит са бактериалните инфекции, неправилното хранене, прекомерната употреба на лекарства и лошите навици.

Ако не обърнете навременно внимание на болката, гаденето, киселините в стомаха и липсата на апетит, то гастритът лесно може да прерасне в язва или пък да предизвика други здравословни проблеми.

В следващите редове ще ви разкрием някои от най-добрите природни средства за лечение на гастрит.
Ето ги и тях:

гастрит

Лененото семе образува защитен филм на стомашната стена

Картофен сок
Прясно изцеденият сок от картофи наистина върши чудеса при гастрит. Този лек се препоръчва на хората, които биват измъчвани от киселини в стомаха. Съдържащите се в картофения сок витамини, минерали и аминокиселини подобряват перисталтиката и ускоряват регенерацията на лигавицата.
Розовите и червените картофи са най-добри за приготвянето на лечебния сок.

Правете сока непосредствено преди употреба и не забравяйте, че е полезен само в първите 10 минути след приготвянето му. В продължение на десет дни приемайте по 1 с.л., три пъти дневно, 30 минути преди храна.
Направете десетдневна почивка, след което повторете курса на лечението. Вторият път обаче приемайте по ½ ч.ч. сок от картофи.
Този метод на лечение не е препоръчителен, ако страдате от захарен диабет, хроничен гастрит или прекомерни ферментационни процеси в стомаха.

Отвара от ленено семе
За да си приготвите лечебната отвара се нуждаете от 1 с.л. ленено семе и 200 мл. вода. Залейте семето с водата и го сложете на котлона да се вари в продължение на 5 минути. След това го отстранете от котлона и го оставете да престои два часа.

Приемайте от получената отвара по 1 с.л., 3-4 пъти на ден, задължително преди нахранване.
Лененото семе предпазва стомашните стени от киселините, тъй като образува слузест бульон по време на варенето, който ги обгръща.

За да намалите болката от гастрит можете да поставите торбичка със затоплено ленено семе на възпаленото място.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *