Учените разкриха изненадващи факти за солта

Необходимо е да бъдат проведени още изследвания в тази насока

Екип от учени разкри изненадващи факти за солта.

За никого не е тайна, че до неотдавна солта бе сочена за един от най-големите врагове на нашето здраве. Твърдеше се, че прекомерното количество сол е сред основните фактори, водещи до високо кръвно налягане (хипертония).

Новото откритие на учените обаче преобръща изцяло представите ви за солта.
Екс председателят на Световната сърдечна федерация – проф. Салим Юсуф предупреждава, че количеството сол, което специалистите препоръчват, е изключително ниско.

солта

Необходимо е да бъдат проведени още изследвания в тази насока

Именно това увеличава значително риска от появата на инсулти и инфаркти, отбелязват на страниците си „Дейли мейл“ и „Дейли експрес“.
Препоръката за завишаване на приеманото дневно количество сол се основава на доклад на работната група от експерти за няколко международни организации.

Резултатите от работата на експертите поместени във въпросния доклад, са публикувани в европейското списание по сърдечно здраве „European Heart Journal“.
Върху това проучване са работили група експерти от международни организации.

Изследванията и проучванията им са съсредоточени върху влиянието на солта. Оказва се, че твърде заниженият прием на натрий води до сериозни потенциални опасности.
Специалистите призовават да бъдат извършени допълнителни изследвания по този въпрос.

Те са на мнение, че препоръчваното досега количество сол, е с неясен ефект върху организма и в частност върху здравето на сърцето.
Екипът от учени припомня, че според специалистите трябва да ограничаваме приема на сол до максимум три грама дневно.

“Фигурин

Резултатите от новите проучвания обаче сочат, че по този начин се нарушава естественият баланс на тялото и това води до увеличаване на случаите на сърдечна недостатъчност, инфаркти и съответно до нарастване на смъртността.

В препоръчваното дневно количество сол, натрият, който се съдържа е под необходимото за организма.
Според проф. Юсуф дневното количество на прием на сол трябва да се увеличи до 7.5-12.5 гр. дневно. По този начин организмът гарантирано ще получава достатъчно количество от така необходимия му натрий.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *