Дафинов лист – незаменим лек за редица болести

Дафинов лист – незаменим лек за редица болести
4.7 (93.33%) 3 votes

Решава успешно проблеми със ставите

И през ум дори не ви е минавало колко полезен може да бъде дафиновият лист за лечението на редица болести.

За мнозина от вас дафиновият лист е познат като подправка от кухнята. При все, че отдавна е намерил специално място в кухните ни, той е отличен лек за редица болести.

Знаете ли, че листата на това вечно зелено средиземноморско дърво могат да се използват за медицински цели, а не само за овкусяването на ястия.

Маслото от дафинов лист може да ви помогне за лечението на редица болести. Сред тях са болестите на нервната система, за лечение на болка, укрепване на имунната система, стимулира процеса на изпотяване и подпомага повишаването на умствената система.

 

болести

Решава успешно проблеми със ставите

За да си приготвите сами масло от дафинов лист, са ви необходими следните продукти:
250 мл. зехтин
30 гр. дафинови листа

Натрошете дафиновите листа и ги залейте със зехтина. Прехвърлете сместа в стъклена бутилка, която се затваря добре и я съхранявайте на хладно и тъмно място в продължение на две седмици.
Веднъж дневно разклащайте бутилката.

Прецедете маслото през тензух и го прехвърлете в чист съд. Затворете го добре и го оставете на хладно. Можете да го съхранявате в хладилника.
Можете да използвате полученото масло от дафинов лист за лечението на проблемни стави като го втривате с леки масажни движения на проблемното място.

Маслото от дафинов лист може да се използва за лечението на още редица болести като язви, мигрена, болести на ухото, възпалени лимфни възли. Освен това то заменя успешно аспирина при лечението на висока температура. Може да се използва и за лечение на стомашни болки, нормализиране на функцията на черния дроб и бъбреците и за подобряване на апетита.

Маслото от дафинов лист може да замести отлично и редица козметични продукти. Можете да го използвате за лечението на акне и черни точки.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *