Всеки диабетик трябва да знае това!

Консултацията с диетолог по тази тема, е много важна

Несъмнено всеки диабетик трябва да знае това, което ще разкрием в следващите редове.

Едва ли има диабетик, който да не е наясно, че спазването на основните правила, е от огромно значение за състоянието му.

Освен това всеки диабетик е наясно, че болестта налага доста ограничения в хранителния режим. Много е важно всеки, страдащ от това заболяване да е наясно с количеството въглехидрати, които приема всеки ден.

диабетик

Консултацията с диетолог по тази тема, е много важна

Храните, съдържащи въглехидрати трябва да бъдат дозирани изключително внимателно. Правилното им доставяне на организма е от съществено значение за контрола на кръвната захар. Той пък от своя страна е от особена важност за забавянето на редицата увреждания във времето.

Със сигурност всеки диабетик е наясно, че приемът на въглехидрати води до рязко покачване на кръвната захар. Те обаче, са неизменна част от менюто, тъй като са източник на енергия за тялото. Именно поради тази причина, приемът им не може да бъде преустановен, но пък за сметка на това трябва да се дозира много внимателно.

Ключът към добрия контрол на кръвната захар се крие в правилния баланс между приема на въглехидрати и лишаването от тях в определени моменти.
Този баланс може да се получи само в случаите, в които човекът, страдащ от това заболяване е наясно с неговите характеристики – типа, дневната физическа натовареност, предписани медикаменти и др.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

В последните години все повече се налага мнението, че дневният прием на въглехидрати за всеки диабетик, не трябва да надвишава 40-60 грама.
Въпреки това би било добре да направите консултация с диетолог, тъй като всеки организъм е строго индивидуален.

След като бъде установено точното количество въглехидрати, които трябва да приемате всеки ден, е необходимо да бъдат уточнени и продуктите, както и грамажа им.
Не трябва да забравяте, че зеленчуците, съдържащи нишесте, също имат въглехидрати.
Сред храните, богати на въглехидрати, са оризът, хлябът, мюслите, плодове, сокове, грах, соя, бобови култури и др.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *