Безценните храни и напитки, без които не можем

Често, увлечени в ежедневието, пълним стомаха си с какво ли не, което сме купили от магазина и става за ядене.

Много често ядем нещо, което е топло и ни успокоява – парчета топла пица от микровълновата.

Хапваме студен сандвич от хладилната витрина, поливаме с безалкохолно с високо съдържание на захар и после запалваме цигара. Не се усещаме гладни, но това е най-малкото, което можем да кажем, след като сме преуморени и само искаме да легнем.

Няколко години в такъв режим и здравословните проблеми няма да закъснея. Не сме включили в режима си безценни храни и напитки, които подпомагат здравето ни и вкарват в организма ни.

– Много хора взимат

спешни пари за покупка на блендери, които им гарантират, че „извличат най-полезното от зеленчуците и плодовете“. В интерес на истината, блендерите разбиват влакнините, което прави всичко лесно усвоимо, но и същевременно – не така полезно за организма. Представете си плод, от който е останал само сладък сироп, който организмът не хаби никаква енергия, за да усвои. Чиста плодова захар, която вероятно ще ви качи някой грам отгоре. Силно препоръчваме употребата на непреработени и пресни плодове и зеленчуци, които са максимално полезни в суров вид.

– Естествено, не говорим за картофи, тиква и подобни,

където яденето в суров вид е абсурд. Но дали да не си запържим една голяма порция картофки!? Избягвайте пърженето, предпочитайте варенето и печенето, където те са възможни.

– Това правило важи и за месата.

Всъщност, внимавате ли какви меса ядете? Телешкото е дефицитно и с ниско качество, ако цената е поносима. Свинското е навсякъде, но както знаете, то е доста тежко. Пилешкото е с ниска цена, но и качеството е много ниско, както и не винаги отговаря на твърденията за здравословност. Рибата остава единствена алтернатива за месо с добро качество, особено когато говорим за видове, гледани в естествена среда.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Култивираното рибовъдство по промишлен способ не се различава много от отглеждането на пилета, като съвременната химия също има доста силно участие в увеличаването на добивите. Не е случайно, че много често вече ще видите месо с надписи – еко, био, органик – които да ви покажат, че нивото на търсене от страна на клиентите се е повишило. Пазарът добре реагира на търсенията на хората за по-здравословно месо.

– Ако говорим за напитки,

май можем единствено чистата изворна вода да ви препоръчаме, за редовна и изобилна употреба. Всички други безалкохолни и други видове напитки съдържат много захар, оцветители, консерванти. Струва ни се добра идея да избегнете всичко това, нали?

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *