Накиснете краката си в тази смес и забравете завинаги за досадните гъбички

Досадните гъбички се развиват най-добре във влажна и топла среда

Хората, борещи се от години с досадните гъбички знаят много добре колко трудна е борбата с тях.

Освен това създават сериозен дискомфорт. Разбира се съществуват редица медикаменти за лечение на гъбички, но мнозина от тях не вършат почти никаква работа. Не е нужно да отделяте толкова много средства, за да купувате медикаменти, за които не е сигурно дали ще са ви от полза.

Досадните гъбички се развиват най-добре във влажна и топла среда. Именно поради тази причина обикновено краката най-често са засегнати от този проблем.
Гъбичните инфекции се развиват с течение на времето. Често пъти симптомите са леки и остават незабележими от потърпевшите.

гъбички

Досадните гъбички се развиват най-добре във влажна и топла среда

От гъбички страдат както представителите на силния пол, така и дамите. В по-тежка степен те могат да създадат сериозни естетически проблеми. Съществува обаче изключително лесен начин, благодарение на който да се избавите от досадните гъбички.

Един от най-лесните начини да се преборите с упоритите гъбички е като киснете краката си всяка вечер в кисело мляко. Нека кисненето в мляко продължава по около 20-30 минути на вечер. След това ги изплакнете с хладка вода и задължително подсушете много добре.

Другият вариант, който ще ви помогне да се преборите с неканените „гости“, е сместа от вода и сода бикарбонат. Този лек ще ви струва жълти стотинки, а същевременно не отстъпва по нищо на скъпите медикаменти, които се предлагат в аптечната мрежа.

Смесете студена вода и сода бикарбонат в съотношение 3:1. Разбъркайте сместа добре до пълното разтваряне на содата, след което намажете краката си. Оставете вълшебния лек да подейства няколко минути и изплакнете.

Добре е да третирате и обувките си с тази смес. Намажете ги и ги оставете да изсъхнат на въздух. По този начин ще унищожите бактериите в тях, които биха могли да породят гъбички.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *