Ето как можете да излекувате коварния гингивит в домашни условия

Не допускайте да се стигне до пародонтоза

Коварният гингивит (възпаление на венците) може да се излекува съвсем спокойно и в домашни условия.

За съжаление немалка част от населението стават жертви на неприятния гингивит. Обикновено до това състояние се стига в резултат на лоша хигиена, страничен ефект от неправилно лечение на зъбите или бактериална инфекция.

Както вече казахме, немалка част страдат от гингивит, но за съжаление не взимат навременни мерки. Съответно състоянието се задълбочава и може да се стигне до сериозни проблеми.
Първите симптоми за наличието на гингивит, които са забележими дори и с просто око, са промяната в цвета и дебелината на венците.

гингивит

Не допускайте да се стигне до пародонтоза

В допълнение могат да се появят лош дъх, кървене и повишена чувствителност на зъбите.
Гингивитът се смята за първия етап на пародонтозата. Тя пък на свой ред обикновено се появява от натрупването на зъбен камък. Той не може да бъде отстранен при редовното миене и изплакване на зъбите.

За щастие съществува доста широка гама от естествени средства, благодарение на които можете да се преборите с този проблем.

Ето и някои от тях:
Сол
Ако имате кървене можете да си направите вода със сол. За целта са ви необходими 1 ч.л. сол и 100 мл. топла вода. Солта има мощно противовъзпалително и антимикробно действие, което ще ви помогне са сведете до минимум броя на бактериите в устната кухина.

Ябълков оцет
Разтворете 1 с.л. ябълков оцет в 100 мл. топла вода. Разбъркайте добре и изплакнете устата си. След това обаче задължително трябва да я изплакнете. И да измиете зъбите си. Прилагайте този метод на лечение два пъти дневно – сутрин и вечер.

“Фигурин

Водороден прекис и сода бикарбонат
Смесете 1 ч.л. сода бикарбонат и 5-6 капки водороден прекис.
Можете да измиете зъбите си с получената паста или пък да я разтворите в малко вода и да я използвате като вода за уста. Прилагайте веднъж дневно, която и от двете процедури да изберете.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *