С тези сигнали тялото ви алармира, че имате проблем с щитовидната жлеза

Повечето хора не обръщат внимание на този проблем

Това са сигналите, с които тялото ви алармира, че имате проблеми с щитовидната жлеза.

Често пъти хората страдат от проблеми с щитовидната жлеза, без дори да подозират за това. Тя е отговорна за редица функции в организма и поради тази причина е изключително важна.

Именно щитовидната жлеза е отговорна и за производството на хормони, които регулират обмяната на веществата. Ако нещо с нея не е наред, това се отразява върху целия организъм.

В следващите редове ще ви разкрием сигналите, с които организмът ви информира, че нещо с този орган не е наред:

щитовидната жлеза

Повечето хора не обръщат внимание на този проблем

Подут корем
Повечето хора не обръщат внимание на този проблем и едва ли не го приемат за нещо нормално. Ако обаче забележите, че и по лицето ви са започнали да се появяват отоци, то задължително трябва да отидете при специалист, за да се установи какво е състоянието на щитовидната жлеза.

Промяна в теглото
Проблемите с щитовидната жлеза водят до рязко напълняване или пък експресна загуба на тегло, без да сте променили каквото и да било в живота си.

Психично здраве
Ниските нива на хормона на щитовидната жлеза са в състояние да ви доведат до постоянно чувство на умора и световъртеж.

Бледо лице и косопад
Чупливата, суха и слаба коса също е сред признаците, алармиращи за проблеми с този орган. Това е само един от множеството сигнали.

Нередовна менструация
Проблемите с щитовидната жлеза могат да се отразят по два начина на месечния ви цикъл. Той ще стане или твърде обилен и продължителен, или нередовен.

Демир бозан билки за бъбреци

Тревожност и раздразнителност
Прекомерното производство на хормони от този жизненоважен орган може да ускори значително обмяната на веществата. По този начин ще ви направи много по-раздразнителни в сравнение с преди и ще усещате постоянна тревожност.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *