Тези признаци алармират, че сте подложени на огромен стрес и съвсем скоро ще рухнете

Тези признаци алармират, че сте подложени на огромен стрес и съвсем скоро ще рухнете
5 (100%) 1 vote[s]

Не ги пренебрегвайте с лека ръка

Едва ли си давате сметка, че ежедневно подлагате организма си на огромни дози стрес.

Добре е обаче да помните, че всяко нещо си има граници и стресът също не прави изключение. Ако подложите организма си на прекомерно големи дози стрес, то със сигурност той ще реагира по начин, който едва ли ще ви хареса.

Ежедневният стрес се отразява не само върху здравословното ви състояние, а и върху външния ви вид като цяло. Той може да ви направи да изглеждате като набори на баба си и дядо си, макар да сте поне наполовина на техните години.

стрес

Не ги пренебрегвайте с лека ръка

Стресът може да се определи като състояние на физическо и емоционално напрежение, което може да се появи вследствие на нервност, гняв или разочарование. Може би е излишно да споменаваме, че той се отразява отрицателно дори и върху външния ви вид.

В следващите редове ще ви запознаем кои са признаците, чрез които тялото ви алармира, че го подлагате на огромни дози стрес.

Ето ги и тях:

Акне
Ако отдавна сте минали през пубертета, но все още бивате измъчвани от акне, е добре да се замислите дали не се подлагате на прекомерен стрес. Освобождаването на по-големи количества кортизол предизвиква хормонален дисбаланс, който се отразява не само върху кожата на лицето, а и върху останалите части на тялото.

Линии по ноктите
Появата на вертикални линии по ноктите сякаш се приема за нещо нормално. Те обаче могат да са знак не само за недостиг на хранителни вещества или да са в резултат на естествения процес на стареене, а и на прекомерен стрес.

Внезапно окапване на косата
Често пъти струпването на стресови ситуации води до окапване на косата. Не забравяйте, че разстройството на нервната система се отразява пагубно на космените фоликули. Тъй като те отслабват осезаемо, се стига и до загубата на коса.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *