Запомнете го: Тази малко позната билка прави чудеса за стомаха! (невероятна при запек и намаляване на теглото)

Тази билка не е особено позната у нас, не и като самостоятелно приложение!

Има една билка, която малко познаваме и почти не сме свикнали да използваме. Всъщност, в основната си употреба, тя служи предимно за овкусяване и оцветяване на различни видове напитки и чай.

Идея нямате обаче колко полезна за организма е всъщност и как сама по себе си може да лекува редица заболявания. Става дума за билката каркаде. Тя е пълна с полезни вещества и витамини, особено витамин С, с което е перфектна за сваляне на високо кръвно налягане.

Дори при хора с хипотония не се препоръчва, защото рискуват кръвното им да падне още повече. Чаят от каркаде обаче действа като вълшебна пръчица на храносмилателния тракт. И е мехлем за стомаха.

Ако страдате от стомашни проблеми, или имате често запек, то каркадето е вашата билка. Гарантирано ще премахне тези болежки и освен всичко друго, ще регулира теглото ви. Билката е идеална за отслабване, но трябва да се приема поне два-три пъти дневно под формата на чай.

Диуретичното й действие спомага за отстраняване на отоците, образувани от задържане на вода в тялото. Каркадето изчиства организма от излишните течности и затова е силно използвана и предпочитана от спортистите.

билка

Малко позната и използвана билка, но прави истинско чудо за стомаха и още редица проблеми

Хората, които се занимават по-усилено с фитнес или друг вид спорт, ще ви кажат, че тя е едно от така неречените им чудеса. Не е подходяща обаче за бременни жени, тъй като е възможно да предизвика менструация.

Както вече казахме, не се приема от хипотоници, както и от болни от диабет. Всички останали могат да я пият спокойно, в нормални количества и да бъдат сигурни, че съвсем скоро ще усетят реалното й и благотворно действие върху себе си.

Ако сте я опитвали вече, очакваме да споделите мнението си с нас!

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *