Тези 6 симптома са предвестник на коварния инфаркт

Не ги подценявайте и им обърнете внимание навреме

Макар често пъти хората да остават с впечатлението, че коварният инфаркт ги е застигнал внезапно, истината е съвсем различна.

Оказва се, че организмът разполага с редица механизми, чрез които ви предупреждава за наближаваща опасност. Друг обаче е въпросът, че рядко тези сигнали биват разчетени навреме.

Може би дори не сте допускали, че организмът предупреждава, че в скоро време ще бъдете застигнати от инфаркт.

В следващите редове ще ни разкрием симптомите, които предупреждават, че ще бъдете покосени от инфаркт:

инфаркт

Не ги подценявайте и им обърнете внимание навреме

1. Световъртеж
В случай, че сърцето среща някакви затруднения, то това ще доведе до сериозни ограничения на кислорода в тялото. В резултат на това ще се появят замаяност или световъртеж.

2. Подуване
Когато сърцето среща затруднение в изпомпването на кръвта, това предизвиква подуване на корема, стъпалата, краката, глезените. Причината за това е, че всички те се намират на доста голямо състояние от сърцето.

3. Умора
Ако имате умора, която няма обяснение, то тя може да е в резултат на сърдечните проблеми. Когато артериите ви започнат да се запушват, това затруднява до голяма степен сърдечната работа. Това превръща изпълнението на лесни задачи в изключително изтощителна дейност.

4. Недостиг на въздух
Недостигът на въздух също е сред често срещаните признаци, предвещаващи наближаващ инфаркт. Сърцето и белите дробове работят в екип. Това означава, че ако работата на сърцето се влоши, белите дробове няма да получат необходимия им кислород. На практика това ще ги доведе до невъзможност да работят.
Всичко това пък ще доведе до недостиг на въздух или затруднено дишане.

5. Дискомфорт в гърдите
Дискомфортът в гърдите може да се усети под различни форми. Не е изключено да усетите болка или пък парене, чувство на ощипване или пък натиск в тази област.

6. Упорита кашлица
Кашлица, продължаваща твърде дълъг период от време може да доведе до сърдечна недостатъчност.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *