Забравете завинаги за неприятния колит

Ако не бъде установена точната причина за наличието на колит се смята, че се дължи на лоши хранителни навици

Неприятният колит е проблем, който измъчва мнозина.

Той представлява разстройство на храносмилателната система, което се причинява от възпаление на ректума или стените на дебелото черво.

Обикновено смущенията в лигавицата в долната част на червата създават редица нежелани реакции, сред които силна болка или неприятна диария.
Статистиката сочи, че 60% от хората, страдащи от колит, са от женски пол. Обикновено преобладаващата част от тях са на възраст под 40 години.

 

колит

Ако не бъде установена точната причина за наличието на колит се смята, че се дължи на лоши хранителни навици

Както редица други заболявания, ако не вземете навременни мерки за лечението на неприятния колит, той се превръща в хроничен.
Именно поради тази причина е от огромно значение да започнете лечението още при първите симптоми.

Ако не бъде установена точната причина за наличието на колит се смята, че се дължи на лоши хранителни навици, приема на някои медикаменти или пък на генетична предразположеност.

Ще ви разкрием кои са двете естествени средства за решаване на проблема с колита. При това, без да имат каквито и да било странични ефекти.

Ето кои са те:

Картофен сок
Заради алкалното си действие той е отличен съюзник в борбата с неприятния колит. Освен това помага и при различни видове стомашни разстройства.
Тъй като е изключително богат на фибри и нишесте, помага и за подобряване на активността на червата и значително облекчава дразненето на дебелото черво.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Приемът на картофен сос може да ви помогне да се избавите от стомашни болки, киселини и натрупването на газове.
Настържете няколко картофа на рендето, след което ги прецедете през марля. Пийте по 2-3 с.л. от получения сок, 2-3 пъти дневно.

Кисело мляко
Този продукт е другото натурално средство, което можете да използвате за лечение на колит. Съдържащите се в него живи бактерии подпомагат подобряването на рН на червата.

Достатъчно е да приемате по една чаша натурално кисело мляко дневно, без да добавяте захар. Можете да го добавяте към любимите ви плодови или зеленчукови шейкове.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *