Тази тайна от китайската медицина ще ви остави без думи

Дори не сте предполагали колко е полезно глухарчето

Тази тайна от китайската медицина със сигурност ще ви остави без думи.

Всеки е наясно, че китайската медицина е изключително мощна и едва ли има болест, която да не е в състояние да победи.

Факт е обаче, че китайската медицина наистина прави чудеса за здравето. В следващите редове ще ви разкрием част от лечебните свойства на растение, което мнозина в България смятат за плевел.

Става въпрос за добре познатото ви глухарче, което стъпкваме с лека ръка, без изобщо да се замислим какво съкровище е то в действителност.

китайската медицина

Дори не сте предполагали колко е полезно глухарчето

Китайската медицина използва от векове отварата от глухарче. Смята се, че корените на това растение прочистват организма, жлъчката, бъбреците, черния дроб и подобряват храносмилането.

Основната заслуга за невероятните ползи от това растение се дължи на съдържащия се в него алкалоид – лутеолин.

Китайската медицина сочи, че глухарчето детоксикира черния дроб. Отварата от тази билка му помага да се освободи от натрупалите се в него токсини и да регенерира функционалните си клетки.

Стимулира кръвообращението и допринася за по-доброто подхранване на органите и системите с кислород и хранителни вещества.

Мощният диуретичен ефект, който притежава глухарчето помага за извеждането на излишните течности от организма. По този начин улеснява значително функцията на бъбреците.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Отварата от това растение съдържа голямо количество антиоксиданти, които се борят със свободните радикали в организма. Именно неутрализиращия канцерогенен ефект, който притежава глухарчето, го превръща в едно от най-добрите растения според китайската медицина.

Освен това подпомага работата на храносмилателната система и допринася за отслабване. Истината е, че глухарчето намалява апетита и подпомага клетъчния метаболизъм.

Отварата от глухарче облекчава и редица кожни проблеми. Тя е изключително ефикасна при наличието на акне, раздразнения, инфекции и редица кожни проблеми.

Не на последно място трябва да споменем, че тази отвара повишава имунитета. В този ред на мисли е много добре да се приема в рисковите периоди, когато организмът ви е подложен на множество вирусни атаки.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *