Тази тайна от китайската медицина ще ви остави без думи

Дори не сте предполагали колко е полезно глухарчето

Тази тайна от китайската медицина със сигурност ще ви остави без думи.

Всеки е наясно, че китайската медицина е изключително мощна и едва ли има болест, която да не е в състояние да победи.

Факт е обаче, че китайската медицина наистина прави чудеса за здравето. В следващите редове ще ви разкрием част от лечебните свойства на растение, което мнозина в България смятат за плевел.

Става въпрос за добре познатото ви глухарче, което стъпкваме с лека ръка, без изобщо да се замислим какво съкровище е то в действителност.

китайската медицина

Дори не сте предполагали колко е полезно глухарчето

Китайската медицина използва от векове отварата от глухарче. Смята се, че корените на това растение прочистват организма, жлъчката, бъбреците, черния дроб и подобряват храносмилането.

Основната заслуга за невероятните ползи от това растение се дължи на съдържащия се в него алкалоид – лутеолин.

Китайската медицина сочи, че глухарчето детоксикира черния дроб. Отварата от тази билка му помага да се освободи от натрупалите се в него токсини и да регенерира функционалните си клетки.

Стимулира кръвообращението и допринася за по-доброто подхранване на органите и системите с кислород и хранителни вещества.

Мощният диуретичен ефект, който притежава глухарчето помага за извеждането на излишните течности от организма. По този начин улеснява значително функцията на бъбреците.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Отварата от това растение съдържа голямо количество антиоксиданти, които се борят със свободните радикали в организма. Именно неутрализиращия канцерогенен ефект, който притежава глухарчето, го превръща в едно от най-добрите растения според китайската медицина.

Освен това подпомага работата на храносмилателната система и допринася за отслабване. Истината е, че глухарчето намалява апетита и подпомага клетъчния метаболизъм.

Отварата от глухарче облекчава и редица кожни проблеми. Тя е изключително ефикасна при наличието на акне, раздразнения, инфекции и редица кожни проблеми.

Не на последно място трябва да споменем, че тази отвара повишава имунитета. В този ред на мисли е много добре да се приема в рисковите периоди, когато организмът ви е подложен на множество вирусни атаки.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *