Вземете си това растение вкъщи и няма да повярвате какво ще стане с организма ви!

Едно е цветето, което може да ви помогне срещу много вредни неща. То се нарича домашно мушкато!

Да, това е растението, чиито ползи за човешкото здраве са прекалено големи. Лечебните свойства на невероятното домашно мушкато (Geranium) са уникално силни и ще ви избавят от един куп неприятности.

В настоящата статия ще разкрием най-важните ползи от тази билка и начините, по които да ги извлечете. Определено си заслужава да прочетете следващите няколко реда.

мушкато

Мушкато – лечебните му свойства са безброй

  1. Срещу кашлица – 25 гр. домашно мушкато се вари в 1 л. вода за 10 минути. Получава се отвара, с която трябва да се прави гаргара, така гърлото се сгрява и кашлицата изчезва. При хрема може да се капва от сока от листата на билката в носа.
  2. При отит – Смачква се едно листо от растението, за да пусне сока си. С фуния от хартия се капва сокът в ухото.
  3. Срещу високо или ниско кръвно нялягане – Домашното мушкато има свойството да нормализира кръвното, независимо дали ще го направи надолу или нагоре. Достатъчно е да се сложи едно листо от растението върху китката и да се стои така няколко минути.
  4. Срешу възпаления – Това растение има свойството да убива стафилококите, което става чрез антибактериалните вещества в него. По този начин става мощно средство за успех на противовъзпалителните процеси в организма.
  5. При зъбобол – Поставя се листо от мушкатото върху болния зъб и болката изчезва за минути.
  6. За подобрение на зрението (най-вече при ранен стадий на катаракта) – Капва се капка от сока от растението в очите и те започват да виждат по-добре.
  7. Срещу обриви и екземи – Тук се ползва етерично масло от растението. Намазват се желаните места и кожата става свежа и еластична.
  8. Срещу косопад – Загубата на коса е процес, който може да бъде спрян чрез отвара от домашно мушкато. Просто трябва да се измие главата с нея.
  9. Срещу радикулит и остеопороза – Слага се компрес, напоен с отвара от растението, върху точните места.

Невероятно е, че едно домашно мушкато може да направи всичко това. Опитайте го и вие!

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Вземете си това растение вкъщи и няма да повярвате какво ще стане с организма ви!

  1. Колко листа от това цвете са неоходими да се варя ти колко време трябва да се варят ,та с водата да се исмива косата на главата и ако има косопад след време да спре ,а може би да покара и нова коса ?Дали наистина е възможно да покара нова коса?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *