Променете тези навици преди сън и ще забързате метаболизма

Никак не е трудно, опитайте

Все по-голяма част от съвременното общество се оплаква от проблеми с метаболизма.

Това до голяма степен се дължи на застоелия начин на живот, който водят, както и на нездравословното хранене.

Истината е, че никак не е трудно да забързате метаболизма си. За целта е необходимо просто да промените някои от вечерните си навици.

Според проведените изследвания здравословният сън има огромно значение върху теглото ви. Истината е, че той може да ви помогне да отслабнете.
От немалко значение за метаболизма ви обаче е и това, което правите преди сън.

метаболизма

Никак не е трудно, опитайте

Ето и съветите на специалисти за забързване на метаболизма:

– Осигурете си поне 30 минути, в които да се отпуснете изцяло преди съня си.

– Практикуването на йога във вечерните часове е идеален начин да накарате тялото си да се отпусне изцяло. Леките движения и дълбокото дишане ще ви помогнат да потънете в спокоен сън.

– Противно на общоприетото схващане, приемът на алкохол преди сън не ви помага да спите по-добре, дори напротив. Тъй като ще принудите организма си да се справя със захарите и алкохола, на сутринта ще се събудите изтощени, сякаш не сте спали.

– Препоръчителна е консумацията на млечни напитки преди сън. По този начин ще избегнете среднощното похапване, тъй като няма да изпитате чувство на глад. Освен това не трябва да забравяме, че млечните продукти участват в изграждането на мускулна маса по време на сън. В този ред на мисли приемът на чаша прясно или кисело мляко преди сън ще ви се отрази добре.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

– Не спете в помещения с твърде висока температура. Със сигурност в такова помещение сънят ви ще е неспокоен и много ще се въртите. По-ниската температура подпомага метаболизма.

– Не на последно място – задължително изключете всички източници на светлина, преди да легнете да спите. Изследванията сочат, че хората, които спят в тъмни помещения са с по-големи шансове да избегнат затлъстяването.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *