Тези природни продукти ще ви спасят от чернодробната стеатоза

Тя е изключително коварно заболяване

Чернодробната стеатоза е заболяване, което си работи тихичко, без дори да знаете. То се получава в резултат на натрупването на триглицериди в чернодробните клетки.

Казано с други думи чернодробната стеатоза означава, че черният ви дроб е „обрасъл“ в мазнини. Може би е излишно да споменаваме, че това не води до нищо добро, дори напротив.

Обикновено чернодробната стеатоза се появява в резултат на инсулиновата резистентност и наднорменото тегло, които водят до метаболитен синдром.
В крайна сметка се стига до състояние, при което черният ви дроб съхранява мазнините, тъй като не може да се справи с тях.

чернодробната стеатоза

Тя е изключително коварно заболяване

Други фактори, които биха могли да ви довлекат чернодробна стеатоза до главата са злоупотреба с алкохол, наследствени метаболитни разстройства, честа употреба на медикаменти, които нарушават нормалната функция на черния дроб, токсини и затлъстяване.

“Демир

Чернодробната стеатоза е изключително коварно заболяване, тъй като в началото не дава никакви симптоми.
На по-късен етап потърпевшият може да почувства постоянна умора и леки болки в областта на корема.

Когато този проблем доведе до увеличаване на размерите на черния дроб, може да бъде идентифициран при конвенционален медицински преглед.

Ето и няколко природни продукта, които ще ви помогнат да изцерите това коварно заболяване, без да се налага да приемате медикаменти:

Джинджифил
През последните няколко години джинджифилът придоби особено силна популярност като средство за пречистване. Той пречиства успешно не само черния дроб, а и целия организъм.
Съдържащите се в него антиоксиданти спомагат намаляването на нивото на опасните триглицериди. Полезно е да пиете чай от джинджифил, както и да го добавяте към супи и салати.

Грейпфрут
Съдържащият се в грейпфрута нарингенин го прави изключително полезен при чернодробна стеатоза. Именно той активира веществата, отговорни за окисляването на мастните киселини.

Репички
Те подпомагат намаляването на количеството жлъчен сок. Освен това са ефикасно средство за детоксикация на организма. Можете да пиете и сок от репички като му добавяте по една лъжичка мед.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *