Ще се изненадате какво разкрива болката в гърдите

Причините за тази болка могат да са различни

Обикновено болката в гърдите се свързва с проблеми със сърцето.

Знаете ли обаче, че болката в гърдите може да бъде породена от още редица причини.

В този материал ще ви разкрием какво издава болката в сърцето.

1. Междуребрена невралгия
Междуребрената невралгия се нарежда на трето място след зъбобола и бъбречните колики. Тя у породена от прищипване на междуребрен нерв по гръбнака. До нея може да се стигне заради простуда на нерва от продължително стоене на течение. Болката е много остра и се усилва допълнително при промяна на позата или вдишване.

болката в гърдите

Причините за тази болка могат да са различни

2. Инфаркт или стенокардия
При инфаркт болката в гърдите е изключително силна и се появява изведнъж.

При стенокардия пък болката обикновено се появява след физическо натоварване. Понякога тя преминава към долната челюст, лопатките, лявата ръка или гръбнака. Обикновено дискомфортът изчезва след прекъсване на физическото усилие или прием на нитроглицерин.

3. Киселини
Колкото и странно да ви звучи киселините също пораждат болка в областта на гърдите. До този дискомфорт обикновено се стига заради неправилно хранене, преяждане (особено късно вечер) или пък злоупотреба със спиртни напитки.

“Фигурин

4. Плеврит
Обикновено до възпаление на плеврата се стига в резултат на инфекциозен, бактериален или алергичен агент. Усеща се едностранна болка в гърдите, която се усилва с всяко вдишване. Съпроводена е със субфебрилна температура и кашлица. Нелекуването на този проблем води до образуването на плеврален излив между двата слоя на белодробната обвивка. Това пък на свой ред води до сериозни нарушения на дишането.

5. Трудно преглъщане (ахалазия на кардията)
Тази болест се среща рядко, но също води до усещане за болка в областта на гърдите. Тя се характеризира със силно намалена до липсваща перисталтика на хранопровода. Освен това долния езофагеален сфинктер не се отваря при преглъщане.
В такива случаи болката в гърдите е съпроводена със затруднено гълтане и усещане, че хранопроводът е раздран.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *