8 трикчета за съблазнителна фигура, ако не може да отслабнете

Не всяка дама иска да измъчва тялото си със строги диети, а понякога наистина не е наложително

Всяка дама би искала да изглежда в супер форма, да постигне съблазнителна фигура, но ако може, без да се налага да отслабва. Мечтата все още не се е сбъднала напълно, но определено има какво да се направи, нямаме причини да стоим безучастни.

Понякога няколко килограма отгоре изобщо не са фатални, каквито и послания да ви изпращат от модните списания. Няма значение, че анорексичната визия години наред беше наложена като еталон за красота, сега е времето на по-пищните извивки, никоя жена не бива да се срамува от тях. За да приемеш своята женственост, често се изисква повече време, а това се случва едва на по-зряла възраст.

Може би вие предпочитате да отслабнете, за да постигнете перфектна линия, но докато полагате усилия, също желаете да се харесвате в огледалото. Такова предимство бихте могли да си осигурите, ако заложите на някои полезни трикчета с помощта на облеклото.
Поучете се от дизайнерите на дрехи, те имат какво да ви споделят:

1. Модели с принт

Принт облеклото създава илюзията за повече обем, което означава, че трябва да се избягва в определени зони. Ако не искаме да подчертаем ханша си и бедрата си, значи е по-удачно да избегнем принтовете в тази област. Но ако искаме да придадем повече площ на друга част от тялото, тогава смело напред.
Щампите и декорациите са желани само в такива случаи, иначе рискуваме да сме още по-едри в очите на околните.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

2. Следване на пропорциите

Когато сме с нисък ръст, не е желателно да се спираме на обемни и широки модели. Ако облечем такава блуза например, ние ставаме още по-ниски, същото важи за роклите, аксесоарите. Следвайте пропорциите си и бъдете в синхрон с тях.

При бижутата също трябва да внимаваме, защото ако природата не ни е дарила с тънки пръсти, те ще изглеждат по-пухкави, ако ги украсим с фини пръстени. Мислете преди да вземете подобни решения.

3. Да на констрастите

Можем да си играем с контрастите, ако се отнася до цветовете. Тогава със сигурност ще създадем внушението, че имаме по-малка талия или сме по-стройни. Тъмни цветове от външната страна, светли във вътрешната – това е гаранция за издължаване на силуета. Особено, ако комбинацията е от вечната класика черно и бяло.

Обърнете внимание как се обличат звездите по филмовите фестивали и церемонните по награждаване. Не си мислете, че всички от тях имат идеални фигури. Напротив – просто имат съветници, които работят по техните съвършени образи. Почерпете опит от техните златни стратегии.

4. Райетата

С вертикалните райета бихте могли да постигнете повече височина, а с хоризонталните – разширение. Това е чудесна техника, ако искаме да компенсираме дадени липси. Подходяща за прилагане е не само при самите тоалети, но и при детайлите. Те могат да са под формата на чорапогащник, ръкави или други елементи от дрехата, който считате за подходящ и желаете да изпъкне.

5. Топло и студено

Нюнсите имат думата тук, защото с тяхно съдействие тялото може да се превърне в по-елегантно или да се разплуе, ако сбъркаме. Когато целим да се вталим, избираме студените тонове, и обратното. Ако цветовете са топли, те добавят допълнителен обем. Затова трябва да съобразяваме коя част с какво обличаме, за да сме доволни от крайния резултат. Ако имаме голям бюст и предпочитаме да не го акцентираме, значи ще се спрем на сива или синя блуза, а не на такава с цвят капучино например.

6. Аксесоарите като акцент

Аксесоарите са изключително хитър начин да привлечете вниманието към тях, за да го разсеете и да не се фиксира в някой от вашите недостатъци. Тези детайли обаче трябва да са атрактивни и приятни за окото, защото ако гледката е отблъскваща, ще постигнете обратния ефект. Ако имате талия за завиждане – сложете красиво коланче. Може би искате да ви гледат право в очите, или поне към лицето, тогава заложете на авангардни обици, които отиват на овала ви. Поставете цветно шалче на врата върху ежедневния си тоалет и сами ще забележите, че нещата се променят значително.

7. Тъмно и светло

черно и бяло облеклоСпоменахме за черното и бялото, но те могат да се използват в различни варианти. Ако светлото е в горната част на фигурата, то разширява, а тъмното има функцията да смалява. Преценете какво ви е необходимо и къде да го разположите, за да смалите още повече визуално формите си, които намирате за обемни. Само така ще съумеете да балансирате нещата и да се радвате на комплиментите на околните.

8. Деколтето

Внимание, не ви съветваме да разкривате прекалено, стига да не сте привърженици на „евтиното“ излъчване! Мисията ни е да изглеждаме стилни, но и да прикрием излишните килограми.

Ето защо деколтето може да бъде употребено като акцент, стига да е V-образно, а дрехата да няма подплънки на раменете. Подплънките в случая ще създадат по-груба визия, която не ви е нужна. Деколтето трябва да не е съвсем дълбоко, а около гръдния кош може материята да е по-набрана, за да е още по-категоричен ефектът.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *