10+ лекарства и билки против циреи. Кое е най-доброто лекарство за цирей?

Най-добрите лекарства против цирей и билки, бабини рецепти и прочие са тук!

Ето кои са правилните лекарства против циреи и хранителни добавки, както и билки, подредени по степен на тяхната популярност.

Ихтиол

Това е първото, за което се сеща всеки, но хората много се оплакват от него. Повечето пропускат и че трябва да се взема антибиотик. Ето само някои примери на изказвания:

През пубертета ми излизаха много циреи. Имала съм по 4-5 едновременно. Мажех мястото обилно с ихтиол, отгоре залепях лепенка. Много е болезнено наистина и после остава гаден белег. Не знам дали ихтиолът може да се ползва по време на бременност. Най-добре звънни на гинеколога си.

Лулу от БГ-мама

Сега може да ти мине с ихтиол, но след време пак ще се появи на друго място.
Нужно е да се вземе изследване от самия цирей и да се направи антибиограма за да се знае с какво може да се противодейства.
По принцип се вземат антибиотици от тетрациклиновия ред.

Джена от Клубовете на Дир.Бг

лекарство за циреи, лекарства против цирей- 013

Ихтиол

От 2 дена имам цирей отзад горе между бузите. За болката няма да говоря, нито мога да седна нито дънки да сложа нито да спа. Туй чудо е твърдо като камък, днеска 2 пъти го мазах с ихтиол йок файда даже повече боли. Кажете нещо с кво да го намажа че не се издържа вече…
Ангер Фитс от Тийнпроблем

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Лапа от живовляк

лекарство за циреи, лекарства против цирей- 012

Живовляк

Народната медицина прилага счукани свежи листа от живовляк при ухапване от насекоми, циреи, повърхностни гнойни рани, за жабурене на устата при възпаление, при екзема, за компреси при възпаление на очите.

Безопасно и ефективно лекува кървене – бързо спира притока на кръв и насърчава ремоделирането на увредената тъкан. Затоплени листата се използват като мокра превръзка при рани, кожни възпаления, злокачествени язви, порязвания, ужилвания и отоци и с цел заличаване на белези. Лапа от топли листа превързана към рани и възпалителни огнища помага за извличането на тръни, отнемането на температура от мястото и успокояване на възпалението. При ухапване от насекоми, змии, паяци, при нараняване или обриви по тялото се прилага с особена успешност лапа от листа на билката. Тя повлиява и изключително неприятните обриви, които се развиват при контакт с отровен бръшлян, отровен дъб и отровна смрадлика, както и кожни микози. Лапата се оставя на поразеното място в продължение на от 4 до 12 часа. Чай, мехлем или тинктура от билката също повлияват показаните състояния. При възпаление на очите се правят компреси от пресни счукани листа. Те се използват и при инфекции в устната кухина.

Как се ползва билката Дебела Мара при циреи

лекарство за циреи, лекарства против цирей- 014

Дебела Мара

Листо от билката Дебела Мара се измива добре, подсушава се, обелва му се ципата откъм вътрешната страна и вечер се налага върху цирея. На сутринта той трябва да е пробил. Следващото налагане на мястото помага на заздравяването.

Eто какво още намерихме в един форум за приложението на Дебела Мара: “Вкъщи го отглеждаме само с лечебна цел. Мъж ми се е родил със стафилококова инфекция и от време на време му излизат някакви неща като циреи зад ушите. Единствено с дебелата мара се оправя. Като се обели ципата й, се поставя на мястото. Издърпва перфектно.”

СОРБАЛГОН – превръзка с гел

лекарство за циреи, лекарства против цирей- 01

Сорбалгон

За лечение на външни рани от всякакъв вид, но особено подходящи за лечение на кървящи и секретиращи рани, тъй като образуването на гел ускорява процеса на зарастване на раните. Подходяща за използване при абсцеси, циреи, изгаряния и трудни за лечение рани при катастрофи, операции на тумори и др.

ДАЛАЦИН C, 300 МГ.

лекарство за циреи, лекарства против цирей- 015

Далацин

представляват капсули с гранули за сироп, съставени на основата на антибиотика клиндамицин. Разтваря се в чаша вода и се пие.

Унгвент Банеоцин

лекарство за циреи, лекарства против цирей- 017

Банеоцин

Това е супер за циреи, направо можете да почнете от него!

Септилин, хранителна добавка

Приготвена е от фирмата Хималая. Екстра е при циреи, включително и множествени (фурункулоза), карбункули, фистули и афтични стоматити.

Антибиотик Линкомицин.

Много се препоръчва. Също така изписват и Цефалексин, и Амоксиклав.

Vir-X (Вир Екс) на прах

Това е добавка с билкови извлеци, която е добра и при циреи, и при всякакви гнойно-възпалителни процеси, включително и при болно гърло.

Бял крем на Рачев

лекарство за циреи, лекарства против цирей- 016

Бял Крем Рачев

Гениален! Има чудесното свойство да изсмуква гнойта от раната и тя да заздравява бързо отвътре навън. Много подходящ е при циреи, гнойно акне, рани от измръзване, лишеи, протрито, подсичане при бебета. Лекува всякакъв вид изгаряния, включително слънчеви, различни екземи – сухи и мокри, успешно се справя с трудно лечимия псориазис, също и с херпеси, напукани пети и длани, с фистули при хемороиди.

Кремове и козметика

  • Билков крем от пъпки на топола
  • Билков крем от водна леща
  • Билков чай от билката слез – листа и цвят, смесено

Вижте и ТОВА:

Ударно лечение на цирей само за ден! (ВИЖ ТУК)

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *