Хидратация: Ето как да направиш кожата си гладка и здрава

Хидратацията е най-важното нещо за организма, имайки предвид колко вода му е нужна.

Кожата на лицето се нуждае е качествена козметика на Bioderma или друга доказана марка в областта, за да бъде здрава и еластична.

Защо е важна хидратацията

Красиво и чисто лице е сигнал за здрав и позитивен човек, поне според подсъзнанието ни, което тълкува точно така хората при първа среща. Водата в кожата е важна, защото е необходима на няколко нива. Съдържа се в клетката, в междуклетъчното пространство и на повърхностното ниво на кожата. Всички процеси зависят от наличието й и без нея се губи здравината, еластичността и защитните функции, като лесно се появат бръчки. Кожата има важна роля – да ни пази от бактерии, химикали и други вредни влияния. Този наш щит обаче често се износва – излагането на външни фактори води до постепенна дехидратация. Ако не си набавим обратно количеството загубена вода, настъпват негативни промени – изсушаване, лющене, лесно нараняване, свръх омазняване и комедони.

Какво изсушава кожата

  • Дългите часове изкуствена светлина
  • Прекаленото излагане на слънце, вятър, студ, горещина, резки промени в температурите и атмосферното налягане
  • Стареенето
  • Общата дехидратация
  • Некачествената вода при измиване или такава с много висока температура
  • Стрес

Изненада

Дехидратацията може да доведе до … мазна кожа! Изненадващо, но факт. Когато кожата е дехидратирана, един от защитните й механизми е да започне да произвежда прекалено много себум. Това довежда до омазняване и лъщене. Освен неприятен вид, то може да доведе до още проблеми като акне и комедони.

Как да разберем, че кожата има нужда от хидратация

Ако чувствате кожата на лицето си опъната и прекалено стегната, то е време да я хидратирате, защото е загубила еластичността си. Лесната раздразнимост също е признак за дехидратация – ако се лющи или сърби. Бръчките около очите също са сигнал за липса на достатъчно вода.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *