Как да регулираме кръвната захар при диабет с билки

Захарният диабет е от силно подценяваните заболявания на нашия век.

Той може да бъда наистина коварен, затова лекарите са стараят да изградят работеща система за превенция и информираност.

Регулирането на кръвната захар при захарната болест е изключително важно. За тази цел могат да помогнат някои добре познати и взеизвестни растения.

1. Джинджифил

Тази изключителна билка е доказала благоприятното си въздействие при храносмилателни проблеми, настинка и др. Последните изследвания на учените обаче показват, че тя може да понижава кръвното налягане при болните от диабет.

Препоръчва се като противовъзпалитено, което може да облекчи евентуални усложнения с очите при страдащите от захарна болест.

2. Цикория

Учените предполагат, че приемът на това растение може да предотврати появата или да облекчи състоянието на човек при вече открит захарен диабет.
То позволява да се използва като допълнителна подправка на салати или направено на прах – да се приготвя като топла напитка. Цикорията спомага поддържането на нормални нива на захарта.

3. Розмарин

Сред природните начини за контрол на захарната болест е и антиоксидантът розмарин. Растението е толкова ефективно, когато става въпрос за понижаване нивата на кръвната захар, поради високата си степен на фитохимикали.

Учените отбелязват, че дори захарната болест понякога да е трудна за контролиране със стриктна диета и физическа активност, то приемането на розмарин предлага друг начин да се спечели гликемичен контрол.

4. Алое

Алоето е растение, което е познато с лечебните си свойства. Поради тази причина често се използва като съставка в редица козметични продукти. Малко известен факт е обаче, че алоето понижава нивата на кръвната захар и респективно благоприятства протичането на заболяване като диабета.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

По чаша от това лековито растение на ден, може да се отрази благоприятно не само на страдащите от захарна болест, но и на всеки човек. Причината е, че ползите му за организма като цяло са не една и две.

Това не са единствените билки, които биха спомогнали за контролирането на кръвната захар. Има и други, чиито благотворни действия заслужават внимание.

Вижте и ТОВА:

Това са 5-те изпитани рецепти на Ванга, които завинаги свалят високата кръвна захар и кръвно налягане

И едно видео на руски, обаче се разбира:

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *