Пилешка супа срещу грип и простуда

 Пилешката супа действа противовъзпалително и обезболяващо и затова е едно от най-добрите лекарства при простуда. Освен, че милиони болни прибяг­ват до това лечение, доказателство има и от учените от Медицинс­кия център „Небраска“ в САЩ. Те провели серия от експерименти и установили, че пилешката супа е много по-ефективна от всички дру­ги средства, използвани при простуда. Тя намалява хремата, кихането, отпад­налостта и кашлицата. Тестовете показали, че супата е по-полезна дори от чая и вода­та, а за да действа най-добре, трябва да е топла, а не хладка.

Простудата и грипът се причиняват от вируси. Щом попаднат в дихателните пътища имунната система ги отчита като чужди тела и започва да произвежда защитни клетки. Посредством кръвта тези клетки отиват в носа и гърлото, за да дейс­тват там, където са най-необходими. В последствие се получават възпалителни  реакции в лигавиците, които набъб­ват и създават чувство на дискомфорт и болка.

Известно е, че лекарст­вата не помагат срещу ви­руси, а най-доброто средство в борбата с тях се оказва пилешката супа. Нейните съставки огра­ничават подвижността на защитните клетки, изпра­тени от имунната систе­ма. Освен това топлата супа поддържа лига­виците влажни, втечнява секрета от носа, който се оттича по-лесно, и така облекчава дишането. Излизащата от нея пара повишава температу­рата в дихателните пъти­ща и по този начин пречи на виру­сите да се размножават.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *