Как да се спасим от грип?

 С настъпването на есента започва и неспирната вълна от грипни епидемии. Вече ежедневно чуваме прогнози, кога и какъв вирус ще ни застигне. Не всеки от нас обаче знае или спазва основните правила, с които да се предпази от неприятните последствия, които носи грипът. Ние се посъветвахме с мненията на специалисти и събрахме 5 основни правила, важащи и за децата.

Най- добрия начин да се предпазите от грип е ваксината. Така ще защитите не само вашето здраве, а и това на околни­те, тъй като намаляват шансовете да се заразят от вас.

Редовното миене на ръцете е важна част от защитата срещу болестотворните вируси. Ваксината не ви предпазва от всичко, затова миенето на ръцете предпазва от други микроби и болести, като обикновената настинка. Измивайте ръцете си след използване на тоалетната, след кашляне или кихане, преди да поста­вите или свалите контактните си лещи, преди да се гримирате, преди хранене или приготвяне на храна. Винаги мийте ръцете си, когато се приберете вкъщи.

Стойте на разстояние от вече бо­лни хора. Освен това на човек не винаги му личи, когато е болен. Затова е добре да избягвате тъл­пите, претъпканите помещения, а когато общувате, се старайте да стоите далеч от хората. Ако не винаги имате възможност да измиете ръцете си, се старайте да не си пипате носа, очите, устата, защото това са три­те места, през които вирусите влизат най-лесно в организма.

“Фигурин

Ако Вие сте хванали грип не е нужно да раздавате ви­руси на всеки срещнат, по-добре си останете вкъщи. Това е и едно хубаво извинение да се сгушите на дивана с любима книга или филм. Почивката се отразява добре на организма и той ще се възстанови по-бързо.

Хубаво е да поддържате имунната си система. Сънят, здравословното хранене, приемът на плодове и зеленчуци, на течно­сти и движението са сред главни­те имуностимулатори. Може да приемате и добавки под формата на витамини и минерали.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *