На какво се дължат болките в шията и последствията от това-1

За об­лекчаване на болките в об­ластта на шията има изпитани с времето народни рецепти.

Компрес или мехлем с пол­ски хвощ действа оздравяващо. Мехлемът се приготвя, като на 4 части несолена свинска мас или несолено краве масло се слага 1 част стрита на прах сушена билка.

Листо от бяло главесто зеле, сапунисано с домашен сапун, поръсено със сода бикар­бонат и поставено като компрес на болното място. С този комп­рес може да се спи.

Картофите също са отлично средство за облекчаване на болката. Сваряват се 5- 6 необелени картофа. Размачкват се и през няколко слоя плат се слагат на болното място. След това шията се увива с топъл шал. По­неже картофите изстиват, слоевете плат трябва да се отстраняват постепенно. След това шията се разтрива с одеколон и се увива с топъл шал. До сутринта се усеща облекчение.

За лечение на шийна остео­хондроза често се използва парафин. Потапят се два слоя па­мучен плат в горещия парафин и се поставят на врата. Отгоре се пок­рива с парче мушама и топъл шал. Компреса се поставя за не повече от 30 минути. Ако болка­та не затихва и общото състо­яние не се подобри, тогава незабавно трябва да се потърси невролог.

Демир бозан билки за бъбреци

Гръбначния стълб играе важна роля за поддържане на добро здраве. В него се намира гръбначният мозък, който осигурява правилното функциониране на всички вътрешни органи. Благо­дарение на гъвкавостта на гръб­начния стълб и силата на поддър­жащите го мускули отличното самочувствие се запазва дълго време. Да вземем за пример бившите гимнастички- те могат да се похвалят с добро здраве, прекрасна фигура, изглеждат по- млади от връстниците си без никакви трикове и винаги са в добро настроение.

Когато възникнат проблеми в гръбначния стълб се нарушава връзката с мускулите и органите, и намалява кръвоснабдяването им. От своя страна това води до заболяване в тази част на тялото, за която отговаря увредената част на гръбначния стълб. Например, когато дълго време си в една поза и нап­рягаш една група мускули гръбначният стълб губи равномерната подкре­па на мускулите и се изкривява. Междупрешленните дискове не могат да издържат натоварването и започва бавното им разрушава­не, засягат се минаващите бли­зо нерви и кръвоносни съдове. Това се нарича остеохондроза. Появяват се болки в областта на прищипаните нерви и влошено състояние на вътрешни­те органи. При това фактори като стрес, хипотермия или внезапно движение- могат да причинят допълнителна болка.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *