Можем да запазим младостта и красотата си, като спазваме 6 правила

Има много жени, които сякаш не остаряват с течение на годините. Ко­жата им е чиста и почти нямат бръчки, освен мимически- в ъгълчетата на очите. И се усмихват тол­кова често, сякаш нямат проблеми. Може би всяка си има своите тайни. Но има и общи принципи, които ние ще се постараем да опреде­лим.

Първо правило- следете за добро храносмилане. Червата трябва да работят като по часовник. Нередовното храносмила­не води до отравяне на ор­ганизма и сбръчкана, бле­да кожа. Според традици­онната източна медици­на, тънките черва са ко­ренът на нашия органи­зъм. И както за дървото е важно да има здрави корени, за да разцъфти и да ни рад­ва с красотата си, така ако червата са здрави, съответно целият организъм ще бъде здрав и човек ще живее дълго. Първото, от което зависи нашето здраве е храната. Пресни плодо­ве и зеленчуци, чиста во­да, по- малко козуначни из­делия, салати и каши, а съ­що чай от лайка всяка сутрин придава свеж тен на лицето.

Като стана въпрос за во­дата, от нейното количество и качество, ко­ето пием зависят състоянието на кожата, стройното тяло и жизнената енергия. Ако не ви се вярва, то е лесно за доказ­ване.

В епидермиса се на­мират влакна- колагени, които притежават свойството при попадане във вода да увеличават обема си. Тогава те уве­личават налягането на кожата отвътре и я пра­вят по- гладка и стегна­та. Най- лесния и достъпен начин да запазим младостта и да решим здравословните си проблеми е като изпи­ваме ежедневно 1,5- 2 лит­ра непреварена изворна вода. И скоро сами ще видите ре­зултата- гладка, си­яйна и кадифена кожа.

“Демир

Второ правило- пълноценен сън. Един от най- големите врагове на красо­тата на кожата и коса­та е недоспиването. Вечер лягайте по- рано, за да имате достатъчно време да се наспите. Преди аз си мислех, че сънят е само губене на ценно време, но наскоро осъзнах ползата от него. Благодарение на съня тялото на човека се от­пуска, изчезват емоциите и излишната информация, а в паметта остават са­мо фактите.

Трето правило- свежият въздух е приятел на красотата! Ако вие по цял ден седи­те в офиса, нека прозо­рецът бъде постоянно от­ворен. Ако работата ви е далеко от къщи, може поне ня­колко спирки да ходите пе­ша на отиване или на връщане. През почивните дни се разхождайте на свеж въздух сред природата. Изчислено е, че за да се чувства човек добре, са му необходими около триде­сет кубически метра свеж въздух на час.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *