Да се погрижим за холестерола

Милиони хора страдат от висок холестерол, а много от тях дори и не подозират. Ако можете да контролирате холестерола си, ще се предпазите от много други усложнения, включително сърдечни проблеми.

Проблемът е, че много хора не знаят как точно да действат, за да помогнат за намаля­ване нивата на холестерола. Някои лекари, преди предписване на ле­карства за понижаване нивата на холестерола препоръчват алтернативни лечения. В повечето случаи това са статин  лекарства за облекчаване на проблема. Тези предписания обаче може да имат неприятни странични ефекти, като блокиране на производството на СоQ10. Друг основен страничен ефект, който се появава по- нататък е рабдомиолиза. Това е състояние, при което клетките се разрушават и тяхното съдържание се освобождава в кръвта, което причинява болка. Когато клетъчни остатъци се освобождават в кръвта, бъбреците имат задължение да ги почистят. В екстремни условия, при които са претоварени бъбреците, може да доведе до бъбречна недостатъчност и дори смърт. При това положение по­вечето от вас биха предпочели да страдат от последствията на холес­терол, а не да умират от усложнения от статин.

Защо тогава лекарите препоръчват статин лекарства за понижаване на нивата на холестерола? На първо място е добре да се разбере, че някои медикаменти могат да намалят нивата на холестерола, като това може да стане дори и без да се извършват упражнения или да се налага промяна на диета. От друга страна, има хомеопатични лекари, които чрез използване на природни средства за защита могат да постигнат същия резултат.

“Фигурин

Има доста възможности за упра­вление на нивата на холестерола безопасно и без много разходи. Съ­ществува голямо разнообразие от естествени храни и билки за кон­трол на холестерола. Една от тях е люцерната, която има съдържание на сапонини в семената. Друг полезен зеленчук е чесънът. Той е бил използван при лечение на много болести в продължение на векове. Изключително полезен е за управление на холестеро­ла, тъй като спомага за повишаване на HDL нивата. Също така на­малява съсирването в кръвоносните съдове капилярите по този начин се осигу­рява добра циркулация.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *