Маска със сяра и хума, използване на сяра на прах за лице

Как се прави маска за лице със сяра и хума? Как се ползва сяра на прах за лице? Други ценни маски!

Тук ще ви представим няколко изключително ценни маски за лице, които можете да използвате с различни цели, но с еднакво добър успех!

Маска за нормален тип кожа

1 с.л. топла шипкова отвара се смесва с 1 ч.л. мед. Добавя се овесено брашно и се бърка до получаване на кашица. Маската се нанася върху лицето и се оставя за около половин час. След това се измива първо с топла, а след това със студена вода.

Маска за суха кожа

Смесват се 1 ч.л. отвара от шипки, 1 ч.л. зехтин, 1 ч.л. мед и 30 мл. прясно мляко с 3 с.л. овесени ядки и 1 суров жълтък и се разбърква добре. Сместа се нанася на лицето. Престоява се 20 мин. и се отмива с хладка вода.

Маска за мазна кожа със сяра

Приготвя се хомогенна смес от 1 с.л. шипкова отвара, 1 с.л. сяра на прах и 2 с.л. хума. Нанася се върху лицето за 25 минути. Отмива се с хладка вода, а след това лицето се наплисква със студена вода. Хубаво видео за маска с бяла хума ще намерите най-долу в този материал.

Почистваща маска за всякакъв вид кожа

Шепа счукани шипки се смесват с по 1 с.л. стрит на прах цвят от лайка, лавандула, бъз, мента и се запарват в 250 мл вода. Отделно се сварява 80 г. ленено брашно в 100 мл вода и се добавя към билковата смес. Бърка се до получаване на еднородна кашица. Нанася се върху лицето, докато сместа е още топла и се покрива с марля или лигнин. Отгоре се поставя гореща хавлиена кърпа. Така оставаме 15-20 мин. Измива се с хладка вода, след това лицето се наплисква със студена вода.

Маска за кожа с пигментни петна

маска със сяра и хума, сяра на прах за лицеРазбъркват се 3 с.л. отвара от шипки с 1 с.л. камфорово масло, 2 с.л. стрит магданоз, 2 с.л. настъргана краставица и 1 глава настърган лук. Добавя се хума до получаване на еднородна каши­ца. Сместа се нанася само върху пигментираните места по кожата за 20 минути. За да има ефект, тази маска се прилага всекидневно от 2 до 3 седмици. Съхранява се в хладилника и ако засъхне, се разтваря с отвара от шипки или с вода.

Още ТУК: Ценни маски за лице!

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *