Не прекалявайте с храната, смъртоносно е!

Не прекалявайте с храната, смъртоносно е!
Оценете статията

Данни от изследвания на Американското общество за борба с рака показват, че преяждането може да е по- опасно дори от пушенето. Смъртните случаи от рак в САЩ, причинени от затлъстяване и лошо хранене са 30%, точно колкото са фатални­те случаи и заради тю­тюнопушене.

Подобряването на хранителните ви навици може да намали риска от смърт от рак на гърдите, дебелото черво, белия дроб, гърлото, стомаха, матката, може би простатата и панкре­аса със същата степен, кол­кото и отказването от цигарите.

Най- често прекаляваме с храната и алкохола по празници. Преяждането и препиването се отразяват зле най- вече на сто­маха, жлъчката, черния дроб и панкреаса. Основната причина, поради която се чувствате зле на следващата сутрин, е пони­женото количество на кръвната захар в кръвта. Това пък е много вероятно е със ставането да породи у вас звер­ски глад, въпреки че сте преяли на предната вечер.

За да се чувстваме добре след празнич­на вечер трябва да внимаваме какво поемаме по време на вечерята. Ако обаче Вие сте от хората, които не обичат да се ограничават, ви предлагаме някол­ко бързи метода, с които може да влезете по- бързо във форма и да пречистите организма си от претоварването, което несъмне­но му се е отразило зле.

1. Започнете деня със зелен чай. Той е безценен помощник за пречистването на организма. Прочиства кръвта и кръвоносните съдове, нормализира кръвното и благоприятства дейността на от­делителната система. Има ободрителен ефект и високо съдържа­ние на витамин С. Затова след тежка вечер заменете кафето със зелен чай с мед.

През целия ден пийте голямо количество теч­ности- вода и чай, за да изхвърлите по- бързо мазнините и алкохола от кръвта си. Поне в деня след тежката вечер забравете за газираните напитки, подсладените сокове и бирата.

Те ще влошат положението и ще забавят възстановяването.

2. Яжте цитрусови плодове. Те са лека храна, изключително богата на витамини и ценни микроелементи и ще ви заредят със здраве и свежест. Чрез тях ще се „извините“ на тялото си за снощните тежки мазнини, които сте поели. Страхотен вариант е фрешът от витаминозния лимон, от пречистващия грейпфрут и от ос­вежаващия портокал. Само една чаша е достатъчна да се почувствате много по- добре след половин час.

3. Ако сте по- предвидливи, може да изпиете една- две таблетки активен въглен преди „тежката“ вечер и на сутринта почти няма да чувствате дискомфорт, защото токсините ще са „унищожени“. Не бихте се сетили за него, ако нямате стомашно неразположе­ние, но той е много по- ценен, отколкото подозирате. Светкавично премахва от организма ви всички вредни съставки, които са се натрупали на предната вечер. Ако се съмнявате, пробвайте поне веднъж и ще се уверите кол­ко ефективен може да бъде.

4. Може да си помогнете и с билките, кои­то имате у дома. Лайка и мента ще помогнат на бушуващия сто­мах. Розмаринът ще ви избави от главоболието и ще подпомогне пречистването на черния дроб.

Хората, които постят преди празниците са най- застрашени. Ако Вие сте от тях бъдете много внимателни, когато се запътите към масата в празничните дни. И запомнете, че шкембе чорбата и бирата след тежка вечер, само влошават положението.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *