Ново поколение контрацептиви – импланти

Нов вид предпазване от нежелана бременност измислиха гинеколозите. Това са контрацептивните импланти, които веднъж поставени намаляват риска от нежелана бременност, особено при жените с наднормено тегло. Импланта носи името Implanon и е под формата на тънка пръчица, която се поставя подкожно от вътрешната страна на мишницата на недоминантната ръка. Имплантът позволява постепенното и равномерно отделяне на етоногестрел. Поради тази причина този вид контрацепция е подходяща за жени с наднормено тегло, които се притесняват, че приемът на противозачатъчни таблетки може да увеличи допълнително телесната им маса.

Лекари откриха нов вид контрацептиви

При противозачатъчните хапчета се стимулира секрецията на няколко групи хормони, докато при имплантите, става отделяне само на един хормон, етоногестрел, който принадлежи към групата на прогестагените. Продължителността на предпазване от нежелана бременност е за период до 3 години, след което той се заменя с нов.

След като се махне импланта, то се възстановява и възможността на жената да забременее. Както поставянето, така и отстраняването се прави само и единствено от специализирано медицинско лице.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Ново поколение контрацептиви – импланти

  1. Искам да знам каква е цената да се сложи този имплант? И в кои болници го правят

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *