Как да избегнем появата на пъпки

Тези малки гнойни чудовища, които ни измъчват от години са характерни предимно за подрастващите. Но понякога, поради една или друга причина, те започват да се появяват и в зряла възраст. Какво да правим, за да предотвратим появата на гнойни пъпки? Просто е, следвайте следващите стъпки и се отървете завинаги от тези чудовища.

Как да имаме такова лице?

1. Мийте лицето си често
Ако сте с мазна кожа или в такава възраст, в която себума е повече, трябва редовно да миете кожата на лицето. За целта използвайте специален измиващ гел, който освен че хидратира и почиства порите в дълбочина. Но подбирайте внимателно продуктите за кожата, защото ароматизираните и цветни лосиони може да ви причинят раздразнения, те имат в своя състав голямо количество химикали, които никак не са добре за кожата.

2. Не пипайте лицето си
Върху ръцете се намират множество бактерии, които се предават при допир. Избягвайте да докосвате лицето си с немити ръце. При докосване за по-сигурно използвайте носни кърпички.

3. Избягвайте пържени храни
Мазнината в пържените продукти е с високо съдържание, поради това кожата на лицето може да стане значително по-мазна, а с това и с повече пъпки.

4. Пийте вода
Водата хидратира организма, а също и спомага за поддържането на нормалната телесна температура. От своя страна, ако организма загрее прекалено много, това води до образуването на множество пъпки. Затова повече вода – по-красиво лице.

“Фигурин

5. Спете достатъчно
Липсата на сън също може да навреди на метаболитните процеси. Излишъкът на определени хормони, при което да доведе до образуването на пъпки.

6. Не излагайте кожата си на слънце
Ултравиолетовите лъчи могат да увредят епителните клетки на кожата на лицето и да увеличат мастната секреция. В последствие по кожата се появяват още повече пъпки.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *