Редовна закуска за по-малко стрес

Учените смятат, че хората, които не закусват сутрин страдат от много по-голям стрес през деня, отколкото любителите на доброто и сито начало на деня. Ново проучване разкрива, че сутрешното хапване подобрява умствените възможности и намалява стреса.

Знам, че отново ви досаждам с въпроса – Изядохте ли си закуската днес?, но това е най-важното хранене за деня. Дори да пропуснете обяда и да забравите за вечерята, закуската не трябва по никаква причина да зачерквате от дневното си меню.

Изследователите са провели тестове с доброволци и установили, че тези, които закусват, изпитват 89% по-малко тревожност при трудна ситуация. Всекидневните дилеми и слажни решения затруднявали повече хората, които пропускали първото хранене.

Ето защо е добре сутрин да си направите една пълноценна закуска, но не баничка с боза, или  мекица с мляко, а един пълнозърнест сандвич с шунка, варено яйца, плод и чаша чай. Ако пък не можете без кафето, нека то да е без сметана и захар.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Редовна закуска за по-малко стрес

  1. Напълно съгласна,40гр.овесени ядки с 100мл.прясно мляко ме кара да се чувствам през целия ден добре и поддържа настроението ми на макс 🙂

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *