Слабият имунитет е в основата на много заболявания

Всички знаят, че добрата работа на имунната ни система е от най-голямо значение за устойчивостта срещу бактериалните и вирусните инфекции

Алергичните реакции и заболявания обаче също се свързват с нарушения на имунните реакции. Много хора си представят средствата за подкрепа на имунитета като хапчета, които могат да си купят в аптеката. Те обаче са в кухнята ни. Ходът на всички свързани с имунитета заболявания може да бъде променен чрез храненето. Ето как да го промените през пролетта, за да преборите умората и да се възстановите след изтощителната зима.

Слабият имунитет е в основата на много заболявания

Слабият имунитет е в основата на много заболявания

Мазнините – енергийни вампири

Недохранването, ниският прием на енергия и белтък нарушават имунната система и потискат имунните функции. Нарушения в имунните функции се наблюдават и при висок прием на енергия и мазнини.

Хората със затлъстяване по-често страдат от заболявания на дихателните пътища и при операции показват по-голям риск от инфекции. Нещо повече, хората със затлъстяване по-често развиват сърдечносъдови и ракови заболявания, което се свързва с нарушения в имунната функция.

Дефицитът на витамините А, Е, С и В6, както и на минералите цинк, селен и желязо нарушават имунитета и устойчивостта на организма ни към всички заболявания, свързани с него. Неблагоприятно е и действието на големите количества захар.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *