Какво е пролетна умора?

Когато имунната ни система функционира добре, всички нейни части действат съгласувано, бързо и ефективно

Много фактори обаче могат да я нарушат. Възпалението се явява отговор на организма ни към проникнали вируси и бактерии, при контакт с други носители на антигени, а също така към външни и вътрешни физически увреждания. Организмът ни веднага се опитва възможно най-бързо да се защити.

Какво е пролетна умора?

Какво е пролетна умора?

Той произвежда вещества-информатори и тъканни хормони, които служат за тази цел. Те предизвикват болки и така вие забелязвате, че нещо лошо се е случило. „Призовават“ имунните клетки и водят до тяхното натрупване, като предизвикват разширяване на съдовете и засилено кръвоснабдяване. Възпалението, независимо че е резултат от ценна защитна реакция, е неприятно и болезнено, с времето уврежда тъканта и затова се налага да го потиснем. Храните могат да бъдат полезни и за това.

Месото, рибата, млякото и млечна продукти, яйцата са източниците на висококачествени белтъчини. Рибата и другите морски храни са основният източник на селен. Месото и месните продукти трябва да са постни, млякото и сирената – с намалено съдържание на мазнини, тъй като голямото количество мазнини потиска имунитета.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *