Захаросаните женски романи и пагубното им въздействие върху женската психика – част първа

Женският роман е история, написана, за да си играе с емоциите и нереализираните мечти на читателките

Всички е предсказуемо, езикът е примитивен и безцветен, принцовете са еднакво банални, а героините -сладникаво-положителни или, напротив, демонично-черни. На пръв поглед, а и на втори също – те са слабо образовани, меркантилни и бездуховни. Всичките им мечти са за еснафско благополучие: би било добре да получат дворец, карета, златни пантофки и красавец с дълги ресници…

Захаросаните женски романи и пагубното им  въздействие върху женската психика

Захаросаните женски романи и пагубното им въздействие върху женската психика


И така, всички герои на любовните романи живеят в богати къщи с прислуга и охрана.-Сред тях няма нито един обикновен труженик – със средна заплата и без кола. Такъв принц не би се харесал на читателките!

Веригата на разсъжденията е приблизително следната: с какво ще ме отведе той от моя оскъден живот в „прекрасното далече“? А и с какви пари ще А и с какви пари ще отидем на приказен остров – Бали, Мавриций, Канарите в края на краищата? А без това за какво щастие би могло да става дума?

Следва външността: принцът трябва да е приказно красив: висок, с къдри до раменете и холивудска усмивка. А ако е учител от съседното училище, то рано или късно ще оплешивее и почти винаги костюмът му виси като на закачалка – какъв герой ще излезе от него? Принцът е благороден и страстен; готов е да хвърли всичко в краката на дамата. Той трябва да извършва безумства, да изпълнява всичките й капризи, а съседът Иван, разбира се, не е такъв. Той е внимателен и комплексиран и със сигурност неспособен на безумства.

Накрая в любовните романи и дума не става за това, че трябва да се готви вечеря на принца и да му се перат чорапите. Всичко това върши безшумната прислуга. А нашите реални мъже като че ли са се наговорили и в един глас настояват жената да се занимава с домакинството и с възпитанието на децата. Колко скучно и неромантично!…

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *