Ледена красота и желязно здраве от студената вода – част първа

Сам по себе си ледът е лечебен

Малцина знаят, че той може да екстрахира от растенията полезните вещества, създавайки ефективни и съвършено безвредни аналози на хомеопатичните средства.

Ледена красота и желязно здраве от студената вода

Ледена красота и желязно здраве от студената вода

Красавиците от всички времена са използвали кубчета лед в козметиката, като обтривали лицето и областта на деколтето.

За да приготвите козметично средство, напълнете с чиста вода съда за приготвяне на лед приблизително на една трета и оставете водата да замръзне. След това поставете във всяка формичка по парченце киви или ягода, малина, праскова; можете да сложите и листенца мента, маточина, копър, парченца краставица или домат. Всеки лечебен зеленчук или плод може да се превърне в „хомеопатичен лед“. Използвайте хомеопатичните ледени кубчета за обтриване на лицето и врата, ръцете и областта на деколтето. Замразеното растение ще предаде своите свойства на леда.

Този метод е много по-безопасен от традиционното моржуване, тъй като не изисква разгонване на цялото тяло. Облечете се добре, но имайте предвид възможността напълно да се събуете – без обувки и чорапи. Задачата е първо да се активизира кръвообращението, т. е. 15-20 мин. се разходете в студа в максимално за вас темпо. След това се събуйте и преминете по неутъпкан, чист, но не прекалено дълбок сняг. Термичните и тактилните рецептори на стъпалата
ще работят на пълни обороти. Резултатите от процедурата поразяват: доказано е, че сухото моржуване, или ходенето по снега боси, е много по-полезно от традиционното потапяне в замръзнали водоеми. Най-важното в процедурата е времето: ако сте здрави и закалени, обуйте се след минута (приблизително след 40 – 50 крачки), в останалите случаи – след 20 крачки. Ако сте над 55 години, започнете с 10 крачки (толкова се препоръчват и за децата). Можете да добавяте по пет-седем стъпки след всеки три разходки. Важно е също редовното провеждане на процедурата – моржувайте не по-рядко от веднъж през ден. След като достигнете сто стъпки (това, разбира се, е подвиг!), не увеличавайте повече времето.

Подобни материали от Гугъл:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *